A világ egyik legrangosabb nemzetközi utánpótlás tornájára, a Viareggio Kupára kapott meghívást a Kaposvári Rákóczi FC. Az U20-as korosztály számára kiírt eseményen a zöld-fehér fiatalok nemcsak a klubjukat és Somogy megyét, hanem Magyarországot is képviselik, hiszen hazánkból egyedüliként a Rákóczi vesz részt az olaszországi eseményen. A csapat egyébként ma éjjel kel útra, s a február 1-i nyitányig egy háromnapos „csizmaországi" edzőtábor is szerepel a programban.

 – Egy olasz menedzseriroda keresett meg minket, amely már több éve figyeli a felnőttcsapatunk szereplését – mondta a meghívás hátteréről Horváth Miklós, a Kaposvári Rákóczi FC elnöke. – Szimpatikusnak találnak bennünket, s egy esetleges együttműködés első lépéseként felajánlották a viareggiói tornán való szereplést. A költségek 95%-át az olaszok állják, csak hogy érzékeltessem, ez több mint a Bene Akadémia éves költségvetése. Ez az esemény ráadásul több szempontból is nagyon fontos a számunkra#!# a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémiának eddig csak a határmentén voltak külföldi kapcsolatai, s az akadémiai licenc követelménye, hogy a klub részt vegyen ilyen rangos utánpótlás tornán. Emellett ez a szereplés a fiataljainknak egy jelentős motivációs tényező, játékosaink és edzőink is tapasztalatokkal térhetnek haza, s ne feledjük, hogy Kaposvárt és egyedüli magyar csapatként hazánkat is képviseljük.

Horváth Miklós a tornával kapcsolatos várakozásairól is szólt. – A lehető legerősebb csapattal megyünk, hiszen olyan eredményt szeretnénk elérni, hogy a jövőben is meghívást kapjunk. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy milyen rangos tornáról van szó, hiszen a teljesség igénye nélkül olyan csapatok vannak a mezőnyben, mint a Milan, az Inter, a Palermo, a Napoli, a Sampdoria, a Juventus, vagy épp az Anderlecht, a Maccabi Haifa és a Szpartak Moszva. Ezek után azt mondhatom, hogy kedvező a sorsolásunk, hiszen az Empolival, a Mantovával és a szintén olasz Olbiával vagyunk egy csoportban.

A küldöttséget Illés János, a Rákóczi ügyvezető-igazgatója vezeti, míg a vezetőedző Major Gábor, segítője pedig Richter Sándor lesz.

A Viareggio Kupára utazó játékoskeret#!# Mursits Roland, Ferenczi István (kapusok) – Vadas Zalán, Dekanics Márk, Major Ádám, Szolomájer Miklós, Kuczkó Márk, Bőle Lukács, Keresztes Ferenc, Kulcsár Kornél, Horváth Tamás, Balázs Benjámin, Tabi Tibor, Farkas Zoltán, Czonev Márk, Pántics Szabolcs, Rittinger Szabolcs, Házi Bence, Bálint Ádám, Horváth Árpád (mezőnyjátékosok).

Temesvári Iván