A Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő otthonában, hosszabbításban harcolta ki a továbbjutást újjá alakuló csapatunk a MOL Magyar Kupa első fordulójában.

 

A csoportrivális otthonában lépett pályára csapatunk az idei kupakiírás első körében, így ez nemcsak egy szimpla tétmeccs, hanem egy erőfelmérés is volt labdarúgóink számára. A hazaiak a találkozó előtt egy rövid ünnepség keretében köszönték meg egykori válogatott játékosuknak, Rodenbücher Istvánnak a Gárdonyban eltöltött éveket, s sok sikert kívántak neki a sport utáni élethez.

A mérkőzésre már nem hatottak ki az ünnepi pillanatok, hiszen egy férfias, kiélezett küzdelem zajlott a pályán. Helyzetek mind a két kapu előtt adódtak, de Ipacs Péternek kellett nagyobb védéseket bemutatnia. Annak ellenére, hogy csapatunk sokkal többet birtokolta a labdát. Az első játékrész utolsó percében nagy rohamokat vezettek a hazaiak az előny megszerzéséért, hiszen előbb a felső lécet találták telibe Tajti Balázs révén, majd Gere Zoltán esett el a büntetőterületen belül, amiért büntetőt rúghattak a hazaiak. Ipacs Péter azonban ezúttal is megmutatta, hogy remek napja van, hiszen kiütötte Tóth Tibor jobb alsóba tartó labdáját. A szünetre így maradt a gólnélküli döntetlen.

A folytatásban egyre veszélyesebb támadásokat vezetett csapatunk, de a hazai védelem stabil lábakon állt, nem volt egyszerű feltörni. A legközelebb egy szögletvariáció után Harsányi Dániel állt a gólhoz, de közeli lövését védte Steer Bence. A másik oldalon egy Wágner Richárd helyzet és egy újabb Tajti kapufa jelezte, hogy a hazaiak sem adták fel. Az utolsó percekbe lépve Bíró Dominik, majd János Norbert lövését is bravúrral védte Steer Bence, így egyre jobban érett a hosszabbítás, amit talán mind a két fél szeretett volna elkerülni, azonban nem így lett.

A kétszer tizenöt perces ráadás első félidejében már érződött a fáradtság a feleken, ebből adódóan pedig egyre több hiba csúszott a játékba. Fáradtság ide, fáradtság oda, a labdát többet birtokló csapatunk a harmadik játékrész utolsó percében megszerezte a vezetést miután Zvara Dávid lövése még kijött Steer Bencéről, de a kipattanót már János Norbert a bal alsóba lőtte. A gól átszakított egy gátat, hiszen fiatal csapatunk új lendületet kapott, de ezt a hazaiak egyre több szabálytalansággal próbálták megtörni. A kaposvári győzelmet azonban semmilyen úton-módon sem tudták meggátolni.

 

Nagy Tamás: – –Láttam biztató dolgokat a jövőre nézve, olyanokat, amik majd megmutathatják a csapat igazi arcát. Nem vagyunk minden helyzetben élesek, voltak helyzeteink, igaz az ellenfélnek is, amelyekből gólokat kellett volna szereznünk. Mindkét kapus szenzációsan védett, de igazából minden abból adódott, hogy milyen hibákat követtek el a csapatok. Célunkat elértük, továbbjutottunk egy azonos osztályú ellenféllel szemben, ami egy nagyszerű dolog, hiszen ennek a csapatnak győzelemre van szüksége. Jó lenne, ha ezt szerdán meg tudnánk fejelni még egy győzelemmel, amitől visszatérhet a belső hitük.

 

Gárdony-Agárdi Gyórgyfürdő–Kaposvári Rákóczi FC 0–1 (0–0, 0–0, 0–1, 0–1)

Agárd Parkerdő, 200 néző. V.: Derdák (Kulman, Keszthelyi).

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő: Steer – Mód, Falusy, Koronczi, Földesi – Szabó B., Tajti B. (Páll-Bohus, a 97. percben) – Gere (Kiss L., a 91. percben), Király B. (Emperger, a 75. percben), Balogh B. – Tóth T. (Wágner, az 51. percben). Vezetőedző: Bojan Lazic.

Kaposvári Rákóczi FC: Ipacs – Harsányi, Gál Lakatos G. (Jancsó, a 100. percben) – Czuczi, Zólyomi (Balog A., a 72. percben), Zvara, Borbély (Szerderkényi, a 100. percben) – János N. (Fehérvári, a 116. percben), Mayer M. (Orsós T., a 82. percben), Bíró D. Vezetőedző: Nagy Tamás.

Gólszerző: János N. (a 105. percben).

Sárga lap: Földesi (a 29. percben), Tajti B. (a 85. percben), Emperger (a 92. percben), Mód (a 107. percben), illetve Czuczi (a 30. percben), János N. (a 84. percben), Bíró D. (a 85. percben).

Továbbjutott: a Kaposvári Rákóczi FC.