Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Gyirmót FC Győr II. csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Nyugati csoportjának második fordulójában, szerdán este 19 órai kezdettel a Gyirmót FC Győr második számú csapata lesz együttesünk ellenfele. A gyirmótiak az előző szezon végén jutottak fel az NB I.-be, s életek azzal a jogukkal, hogy indíthatnak második csapatot a harmadosztályban. A Gyirmót II. az előző három bajnoki kiírást is a Győr-Moson-Sopron megyei első osztályban töltötte, így azonban egy ligával feljebb szerepelhetnek a fiatalok. A Gyirmót II. legutóbb a 2017/2018-as szezonban szerepelt az NB III.-ban, –csapatunkkal együtt – azonban a szezon végén a kiesést jelentő 15. helyen zárt, s búcsúzott az osztálytól. Három év elteltével viszont visszatért, s egy szép győzelemmel nyitott. Polyák Gábor irányításával ugyanis a gyirmóti fiatalok sikeresen mutatkoztak be. Az első körben ráadásul idegenben tudtak nyerni, miután egy gólnélküli első félidőt követően három-egyre diadalmaskodtak a megyei bajnokságból feljutó Tarr Andráshida SC otthonában. Mivel a MOL Magyar Kupában nem indulhatnak második csapatok, így a gyirmótiak rápihenhettek a szerdai bajnokira.

 

Meccstörténelem

A harmadosztályban eddig négy alkalommal találkozott egymással a két csapat. A 2016/2017-es szezon első találkozóján még egy-egyes döntetlen született a kisalföldiek otthonában, a somogyi visszavágón azonban fölényes sikert arattak labdarúgóink, hiszen hét-nullával küldték haza a Gyirmót kettőt. A mérkőzés ide kattintva tekinthető meg. A következő szezonban már idegenben is hetet rúgott csapatunk, így az első mérkőzést 7–1-re nyerte. A cukorgyári gödörben már szorosabb csata zajlott, de Böjte Patrik találatával együttesünk otthon tartotta a három pontot. A mérkőzés ide kattintva nézhető vissza.