Második felkészülési mérkőzését is megnyerte a Kaposvári Rákóczi. Csapatunk a Somogy megyei első osztály éllovasát, a Balatonlelle SE gárdáját győzte le 3-1-re.

A Cseri úton lejátszott mérkőzésen a mieink végig uralták a játékot, számos helyzetet alakítottak ki, de a lelleiek mindkét kapusa remek napot fogott ki. Az első félidőben Hujber Tamás egy megpattanó lövéssel szerzett vezetést a Rákóczinak, a szünet után pedig Mayer Milán növelte az előnyt. A próbajátékon lévő támadó előbb egy átlövésből, majd egy egyéni akció után volt eredményes. A vendégek két, magasabb osztály is megjárt labdarúgója, Böjte Patrik és Laczkó Dávid többször okozott zavart a védelemünkben, a hajrában pedig egy remek összjáték végén Böjte a szépítést is összehozta csapatának.
– A pénteki edzésen egy nagy terhelést kaptak a játékosok, ami meglátszott rajtuk a mérkőzésen, abszolút nem voltak frissek. A hozzáállással nem volt gond, de a fáradtság befolyásolta a döntéseiket. Ezért is fordulhatott elő, hogy rengeteg helyzetet kihagytunk – mondta a lefújás után Artner Tamás vezetőedző.
– Szükségünk van ilyen mérkőzésre, mert a megyei bajnokságban nem szembesülünk ekkora fizikai kihívással. Az első félidőben még nem volt feltűnő és az erőnlétbeli különbség, a másodikban viszont már lehetett látni kívülről, és a csapat is érezte belülről. Ehhez az is hozzájárult, hogy a sérülések és a távozók miatt csak két cserénk volt – tette hozzá a lelleiek szakvezetője, az egykori kiváló játékosunk, Deákvári Antal.
Kaposvári Rákóczi FC–Balatonlelle SE 3–1 (1–0)
Kaposvár, Cseri úti műfüves pálya, 150 néző. V.#!# Nagy J.
Rákóczi FC#!# I. félidő#!# Gőcze – Vadas, Ludánszki, Lakatos G. – Nagy J., Pintér A., Szakály A., Hadaró – Jovánczai, Hujber, Kertész. II. félidő#!# Gőcze (Borsi, 58.) – Lakatos G., Ludánszki, Müllerlei – Nagy J., Zsivoczky, Pintér A., Szakály A. – Mayer, Jovánczai (Hujber, 61.), Berki. Vezetőedző#!# Artner Tamás
Balatonlelle#!# Czebei (Czercula, a szünetben) – Balogh Benjámin, Kiss K., Neubauer, Balogh Botond – Balogh L., Bohata (Kiss P., 55.) – Fila, Böjte, Laczkó – Galgóczi. Edző#!# Deákvári Antal
Gólszerzők#!# Hujber (34.), Mayer (51., 61.), illetve Böjte (82.)

Hujber Tamás (a labdával) szerezte a Rákóczi első gólját
(Fotó#!# Lang Róbert)