A fontos, Csornai SE elleni bajnoki előtt, szerdán a Tolna megyei első osztályban szereplő Tamási 2009 FC együttese ellen lépett pályára csapatunk felkészülési mérkőzésen. Együttesünk végig uralta a játékot, s végül magabiztos győzelmet aratott.

Kollega Krisztiánék már az első percektől kezdve nyomás alá helyezték a tamásiakat, s folyamatosan dolgozták ki a helyzeteket. Az első gólra a 20. percig kellett várni, amikor Andorka Péter tálalt az érkező Sóron Tibor elé, aki kilőtte a jobb alsót (1–0). Négy percre rá pedig már 2–0 áll az eredményjelzőn, hiszen Hadaró Valentin remekül csavart szabadrúgásból a kapu bal oldalába, a szünet előtt pedig egy szöglet utáni lappattanót Ludánszki Bence bombázott a léc alá (3–0).
A második félidőre csak Borsi Bence és Lakatos Gergő maradt a pályán, s számos fiatal játékosnak is bizalmat szavazott Artner Tamás. A játék kicsit kiegyenlítettebbé vált, de így is fölényben játszottunk, s az előnyünket is tovább növeltünk Herzsenyák Áron remekül helyezett fejesével (4–0). A tamásiaknak volt játékosunk, Jammeh Haruna fejesével sikerült szépíteniük (4–1), majd Samuel Ato egyéni akciója után kétgólosra faragták a hátrányukat (4–2). Csapatunk győzelme egy percig sem forgott veszélyben, hiszen végig magabiztosan játszottunk, uraltuk a mérkőzést.
Artner Tamás#!# Az első harminc percben a kezdőcsapat volt a pályán, s úgy érzem, hogy meggyőző játékkal sikerült három-nullás előnyre szert tennünk. A második ötven perc elején jól játszottunk, csak kihagytuk a helyzeteket, a végén pedig két szerencsétlen gólt kaptunk. Nagyobb különbség volt a két csapat között, viszont egy megyei szinten egy jó képességűnek számító ellenfelet tudtunk legyőzni. Azért szerveztük az edzőmérkőzést, hogy a fiatal labdarúgóink is játszanak, ne csak mindig edzenek. Elégedett voltam velük, viszont a feljövő ifistáknak még szokniuk kell a légkört.
Horváth Lajos#!# Egy nagyon jó iramú edzőmérkőzést játszottunk, amely csapatunk számára rendkívül hasznos volt. Labdarúgóink megtapasztalhatták egy gyorsabb és dinamikusabb együttes játékát. Remélem, hogy ezt a ritmust mi is fel tudjuk majd venni a téli felkészülés során, s egy még izgalmasabb edzőmérkőzést játszunk majd tavasszal a Kaposvári Rákóczi ellen.

Kaposvári Rákóczi FC–Tamási 2009 FC 4–2 (3–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 120 néző. V.#!# Balikó (Dancs, Golubics).
Kaposvári Rákóczi FC I. félidő#!# Borsi – Ur, Lakatos G., Hadaró – Vachtler, Nagy K., Ludánszki, Szakály A., Kollega K. – Andorka, Sóron. II. félidő#!# Borsi – Nagy J., Szabó A. Lakatos G. (Vető, 35. p.), Tarcsa – Godzsajev, Böjte – Szántó (Kálin, 57. p.), Horváth G., Iványi – Herzsenyák. Vezetőedző#!# Artner Tamás.
Tamási 2009 FC#!# Bogdán B. – Papp G., Barta, Eugene (Szekeres, 80. p.), Orosz – Halász, Széll (Kovács P., 61. p.) – Ato, Bölcsföldi (Horváth K., 57. p.), Kaszás (Márkus, 49. p.) – Haruna. Vezetőedző#!# Horváth Lajos.
Gólszerzők#!# Sóron (20. p.), Hadaró (24. p.), Ludánszki (30. p.), Herzsenyák (47. p.), illetve Haruna (67. p.), Ato (86. p.).