A Kazincbarcikát fogadta együttesünk a Merkantil Bank Liga NB II. 21., azaz idei utolsó fordulójában. Csapatunk Nagy Krisztián és Beliczky Gergő találatával tartotta otthon a három pontot, így az előkelő harmadik helyről várja a tavaszi folytatást.

Veszélyesebben kezdte a mérkőzést csapatunk, hiszen Beliczky Gergő lövése már az első percben kevéssel kerülte el a barcikaiak kapuját, melyet Somodi Bence, együttesünk korábbi kapusa őrzött. Sok dolga nem akadt az első félidőben, csak Vachtler Csaba szabadrúgását kellett védenie, hiszen a gólnál tehetetlen volt. Uralta a mérkőzést csapatunk, s ez a fölény a szünetig góllá is érett: Szakály Attila indította a jobb szélen Vachtler Csabát, a védő középre gurított, ahol az érkező Nagy Krisztián közelről gurított a hálóba.
A második félidőt is jól kezdte csapatunk, hiszen előbb Beliczky Gergő közeli lövését kellett blokkolniuk a védőknek, majd Hegedűs Dávid fejese szállt kevéssel mellé, ezt követően pedig ismételten Beliczky Gergő került nagy helyzetbe, de lövés helyett a passzt választotta. A vendégek is veszélyeztettek: a csereként pályára lépő Lukács Raymond fejelt közelről egy szöglet után, de Pogacsics Krisztián bravúrral védett. Az utolsó negyed órába lépve Vachtler Csaba duplázhatta volna meg az előnyünket: Zsiga Ervin szöglete találta tisztán a védőt, akinek lövése elkerülte a kaput. Az utolsó percekben azonban sikerült lezárnia a találkozót csapatunknak, amikor is Andorka Péter ugratta ki Beliczky Gergőt, aki magabiztosan gurított a hálóba. Ezzel a sikerrel tovább nőtt együttesünk veretlenségi sorozata, s újoncként a harmadik helyről várhatja a tavaszi folytatást csapatunk.

Waltner Róbert: Reális a végeredmény, az ellenfélnek csak egy helyzete volt, egy pontrúgás után. Nekünk több helyzetünk akadt, már a harmincadik másodpercben ziccerünk hibáztunk. Fél szezon alatt sikerül 41 pontot szereznünk, ami egy kimagasló teljesítmény. Büszke vagyok a játékosokra, és arra, hogy a végére is maradt erőnk. Ez motiváció nélkül nem lehetséges. Tudjuk tartani a lépést azokkal a csapatokkal, gondolok itt a Gyirmótra és Zalaegerszegre, amely fel akar jutni. Minden elismerésem a játékosoké, megpróbálunk hasonló teljesítményt nyújtani tavasszal is.

Gálhidi György: Az első félidőben nem találtuk a ritmust, jobb volt a Kaposvár és megérdemelten szerzett vezetést. A második játékrészre rendeztük a sorainkat, helyzeteink is megvoltak, beszorítottuk a Kaposvárt, de a gól hiányzott. A végére ismét elfogytunk és ezt megbüntette a Rákóczi, amely megérdemelt sikert aratott.

Az utolsó hazai mérkőzést követően a klub résztulajdonosa, Herczeg Erik egy záróvacsora keretén belül köszönte meg a játékosoknak és a szakmai stábnak az elmúlt évben nyújtott teljesítményét. Azt, hogy az NB III. Nyugati csoportját megnyerve a másodosztályban a harmadik helyen zárták az őszi szezont, s ebből a pozícióból mehetnek téli szünetre. Valamint kiemelte: külön köszönet jár a szurkolóknak az egész éves kitartó buzdításért.

Kaposvári Rákóczi FC–Kazincbarcika SC 2–0 (1–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 300 néző. V.: Kovács G. (Huszár B., Király K.).
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Szabó A., Fodor M. – Szakály A. (Godzsajev-Telmán, 84. p.), Hegedűs D. – Zsiga (Andorka, 76. p.), Nagy K. (Nagy R., 68. p.), Tömösvári – Beliczky. Vezetőedző: Waltner Róbert.
Kazincbarcika SC: Somodi – Palmes, Belényesi Cs., Fótyik, Mikló – Kiss B., Oltean, Krausz (Takács P., 61. p.) – Tóth L., Olasz D. (Lukács R., a szünetben), Kanalos (Gábor L., 58. p.). Vezetőedző: Gálhidi György.
Gólszerzők: Nagy K. (36. p.), Beliczky (88. p.).
Sárga lap: Mikló (19. p.), Lukács R. (84. p.), Gábor L. (90. p.).

 

Kaposvári Rákóczi FC - Kazincbarcika SC 2-0
2018. december 16.