A Kisvárda Master Good csapatát fogadta az OTP Bank Liga NB I. kilencedik játéknapján együttesünk. A végig harcos és kiélezett találkozót végül a vendégek nyerték.

 

Együttesünk ezúttal is csak magyar labdarúgókkal a kezdőben futott ki a pályára, míg a másik oldalon csupán egy magyar, Tischler Patrik kapott lehetőséget a kisvárdaiak szakmai stábjától. A találkozó első helyzete, egy átlövés után az észak-magyarországiak előtt adódott, de Pogacsics Krisztián rajta volt a lövésen és szögletre mentette. Az első negyed óra után jegyezhettük fel az első kaposvári lehetőséget, ekkor Lucas saját kapujára tartó csúsztatását kellett kitornásznia Felipének. A vendégek, akik többet birtokolták a labdát egy átlövést után tudták megszerezni a vezetést, amikor Lucas vett át egy kipattanót, majd kilőtte a bal felső sarkot. Csapatunk a szünetig próbálkozott, de nem igazán tudott helyzetbe kerülni.

A második játélrészben nagyobb erőket mozgósított együttesünk, s Csiki Norbert az első percekben már oda is került a várdai kapu elé, de eltörte a labdát. A folytatásban egyre nagyobb nyomás alá helyezte a vendégeket csapatunk, Andrij Yakymiv és Balázs Zsolt előtt is adódtak lehetőségek, de sajnos ezek kimaradtak. A hajrában mindent egy lapra feltéve támadott csapatunk, ezt pedig egy gyors kontra végén kihasználta a Kisvárda, s a kaposvári nevelésű Gosztonyi András eldöntötte a három pont sorsát.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Kisvárda Master Good 0–2 (0–1)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 1155 néző. V.: Solymosi (Ring, Huszár).
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Hegedűs D., Nagy T., Fodor M. – Szakály A., Nagy J. (Yakymiv, 38. p.) – Nagy R. (Balázs Zs., 67. p.), Nagy K. (Beliczky, 56. p.), Csiki – Ádám M. Vezetőedző: Disztl László.
Kisvárda Master Good: Felipe – Melnyik, Theodoros, Kravchenko, Hej – Lucas, Protic – Hugo Seco (Gosztonyi, 69. p.), Bumba, Grozav (Kovácsréti, 89. p.) – Tischler (Sassá, 73. p.). Vezetőedző: Dajka László.
Gólszerzők: Lucas (34. p.), Gosztonyi (88. p.)
Sárga lap: Yakymiv (43. p.), Fodor M. (88. p.), illetve Gosztonyi (71. p.).

 

Kaposvári Rákóczi FC–Kisvárda Master Good
2019. október 19.