A kiesés ellen menekülő Balmaz Kamilla Gyógyfürdő stadionjában szólították pályára csapatunkat a Merkantil Bank Liga NB II. 35. játéknapján. Együttesünk korán vezetést szerzett, melyet a második félidőben meg is tudott duplázni, így elhozta a három pontot a Hajdúságból.

Jól kezdte a mérkőzést csapatunk, hiszen az első perctől kezdve ráerőltette akaratát a balmazújvárosiakra. Igaz, az első kaput eltaláló lövés a hazaiak nevéhez fűződik, de Pongrácz Viktor kísérletét könnyedén fogta Bonnyai Márk. Akárcsak az előző, Tiszakécske elleni bajnokin együttesünk a 16. percben vette be az ellenfél kapuját: Nagy Krisztián középre fejelt labdájából Ádám Martin egy kapáslövéssel növelte tovább góljai számát. Az előny birtokában átadta a kezdeményezés lehetőségét együttesünk, de az ellenfelünk ezzel nem tudott élni.
A fordulást követően Ternován Patrik távoli szabadrúgása csattant a felső lécen, Bonnyai Márk rajta volt a lövésen, így minden bizonnyal nem született volna gól a lövésből. Egy perccel később a csereként beállt Nagy Richárd próbálkozott egy kísértetiesen hasonló szabadrúgással, mint a Tiszakécske ellen. Abból gól lett, ezúttal viszont résen volt Verpecz István és lehúzta a labdát. A következő Nagy Richárd pontrúgásból kis híján megduplázta előnyét együttesünk, de Hadaró Valentin fejese, ha kevéssel is, de célt tévesztett. Ami késett nem múlott, a következő Nagy Richárd szöglet után Patvaros Zsolt hátáról került a kapuba a labda, s ezzel a találattal eldőlt a három pont sorsa. Bár próbálkoztak a hazaiak, de Patvaros Zsolt lövése jelentette a legnagyobb veszélyt, de Bonnyai Márknak sikerült védenie.
Együttesünk tudatos játékkal zsebelte be a három pontot, melynek és a Vasas vereségének köszönhetően megerősítette második helyét a tabellán.

Waltner Róbert: Küzdőszellemben és csapatmunkában kimagasló teljesítményt nyújtottunk, fegyelmezettek voltunk védekezésben és támadásban egyaránt, s ennek köszönhetjük kétgólos győzelmünket. Külön öröm, hogy nem kaptunk gólt.
Toni Golem: Az első félidőben azt játszottuk, amit megbeszéltünk, és a folytatásban is voltak lehetőségeink a gólszerzésre. Ismét szöglet után kaptunk gólt, és azért vagyok bosszús, mert ez sokadszor visszatérő hibánk, és nem tanulunk belőle.

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–Kaposvári Rákóczi FC 0–2 (0–1)
Balmazújvárosi Városi Stadion, 450 néző. V.: Farkas N. (Szert, Márkus T.).
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Verpecz – Kovács N., Papucsek, Bora, Király Á. – Domokos, Patvaros, Pongrácz (Óvári, 70. p.) – Ternován, Berki (Zádori, 73. p.), Kóródi (Fekete Á., 73. p.). Vezetőedző: Toni Golem.
Kaposvári Rákóczi FC: Bonnyai – Vachtler, Ur, Fodor M., Hadaró – Szakály A., Godzsajev-Telmán (Nagy R., a szünetben) – Beliczky (Bíró D., 69. p.), Nagy K. (Nagy J., 72. p.), Tömösvári – Ádám M. Vezetőedző: Waltner Róbert.
Gólszerzők: Ádám (16. p.), Patvaros (68. p. – öngól).
Sárga lap: Domokos (78. p.), Papucsek (81. p.), Óvári (88. p.), illetve Szakály A. (25. p.), Nagy J. (78. p.), Ádám M. (80. p.), Ur (92. p.).