Megverte az első az utolsót#!# a listavezető DVSC-TEVA 2-1-es győzelmet aratott a Kaposvári Rákóczi otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombat délutáni találkozóján. Gólunkat Waltner Róbert szerezte.

Az óesztendő utolsó kaposvári bajnoki mérkőzésén az utolsó játszott az elsővel, és a Rákóczi szerette volna meglepni az őszi bajnok debrecenieket. Az első félidő közepes iramú játékot hozott, és hosszú percekig kellett várni arra, hogy történjen valami érdekes a pályán. A 10. percben Bernáth indítása után Kulcsár lőtt jobbról, kiszorított helyzetben a kapu fölé. A 28. percben, gyors kaposvári akció végén Balázs B. tette balról középre a labdát, Bőle 16 méterről fölé lőtt. Hat perccel később Markus fejelt 4 méterről fölé. 
A 37. percben megszerezte a vezetést a Debrecen. Kulcsár indítása után Rezes átlépte a labdát, Ludánszki pedig tiszta helyzetben, 10 méterről, ballal a kapu bal oldalába lőtt. 0-1. 
A 44. percben előbb Bőle, majd Balázs B. vette célba a kaput, de nem jártak sikerrel. 
Mindkét csapat bátran, elszántan kezdte a második félidőt, ami jót tett a mérkőzés színvonalának. Az 51. percben Balázs B. lőtt 18 méterről fölé, öt perccel később Petrache adott ajándék-labdát Kulcsárnak, aki középről, 22 méterről lőtt, Ranilovic védett. A 63. percben bizonytalankodtak a hazai védők, Máté lövése utána gólvonalról sikerül felszabadítani.
A cserék ezúttal is megtették a magukét, a 69. percben egyenlített a Rákóczi! Pavlovic bedobása után Thiam tette ballal Waltner elé a labdát, aki fordult egyet, és estében, jobbal, 4 méterről a kapu jobb oldalába passzolt. 1-1.
A gól után felpörögtek az események; úgy tűnt, a Debrecen sem lenne elégedett az egy ponttal. A 76. percben Rezes lőtt 17 méterről, középről, laposan, kicsivel a bal kapufa mellé. Két perccel később Rezes tette balról középre a labdát, Sidibe továbbfejelte azt, az érkező Kulcsár öt méteres lövését Ranilovic védte.
A 82. percben újra vezet a DVSC! A 40 esztendős Dombi Tibor jobb oldali beadása után nem tudtak felszabadítani védőink, a középen érkező Bouadla pedig 18 méterről a kapuba lőtt. 1-2. 
Játékosaink az utolsó percekig harcoltak, de több gól már nem született, így el kellett könyvelnünk a nagyobb játékerőt képviselő hajdúságiak sikerét. 
Kaposvári Rákóczi FC – DVSC-TEVA 1-2 (0-1)
Kaposvár, 1500 néző. V.#!# Bognár T.
Rákóczi FC#!# Ranilovic – Földes, Kovács O., Petrache (Pavlovic, 61.), Zámbó – Babic (Thiam, 67.) – Balázs B., Coroian, Bőle – Waltner, Markus (Dominic, 61.). Vezetőedző#!# Prukner László.
Debrecen#!# Novakovic – Bernáth, Máté, Brkovic, Korhut – Bódi (Dombi T., 76.), Ludánszki, Boudla, Rezes (Trninic, 85.) – Kulcsár T. (Volas, 90.), Sidibe. Vezetőedző#!# Kondás Elemér. 
Gólszerzők#!# Waltner (69.), illetve Ludánszki (37.), Bouadla (82.)
Sárga lap#!# Coroian (41.), Földes (48.), illetve Bouadla (57.)

„Ilyen mérkőzéseket szoktunk játszani Kaposváron. Itt mindig nagyon nehéz a feladatunk, figyelmeztettem is arra a fiúkat, hogy nem lesz könnyű. A második félidő fantasztikus volt, sokkal több helyzetünk volt, akadt olyan, hogy az ellenfél a gólvonalról tisztázott. A Kaposvár hazai pályán természetesen támadott, arra készültünk, hogy stabil védekezésből az ellentámadásokkal veszélyeztetünk. Ez sikerült is, a befejezéseknél lehettünk volna pontosabbak is" – értékelt Kondás Elemér, a DVSC-Teva vezetőedzője.

„Egyenrangú ellenfelei voltunk a Debrecennek, sőt még több lehetőségünk is volt, de elképesztően pechesek vagyunk, hetek óta egy-egy figyelmetlenség dönti el a mérkőzéseinket. Nehéz erre mit mondani, az utolsó fordulóból megpróbáljuk kihozni a legtöbbet. Nem veszítettük el a hitünket, ha így történt volna, most nem állnék itt. A csapatban is csak azok kapnak lehetőséget, akikben megvan a hit" – mondta Prukner László, aki nem akarta kommentálni azt, hogy Oláh Lóránt, miután nem jutott szóhoz csereként, még a mérkőzés alatt átöltözött, és hazament.