Még két bajnoki mérkőzés vár az óesztendőben a Rákóczi futballcsapatára. Együttesünk továbbra sincs könnyű helyzetben#!# ahhoz, hogy tovább éljenek a bennmaradással kapcsolatos tervek, a hétvégi bajnoki fordulóban le kellene győzni a listavezető Debrecent, és Kecskeméten is meg kellene tenni mindent a sikerért.  

Az MTK ellen a remélt három helyett csak egy pontot szerzett a Rákóczi, így a csapat kilenc ponttal az utolsó helyen zárta az őszi szezont. A fiúk a hétvégén már az első tavaszi fordulót vívják az éllovas Debrecent ellen.
„Aki reálisan értékeli az őszi teljesítményt, láthatja, hogy sorozatban pontrúgásból kapjuk a gólokat, és veszítjük el a meccseket, pedig a pályára lépések előtt kiosztjuk a feladatot mindenkinek. A Győr elleni szerdai Magyar Kupa-találkozón ugyanígy jártunk. Én úgy érzem, hogy összességében léptünk előre, azok, akik a bajnokság elején gyengébben teljesítettek, kezdenek felzárkózni, időnként már jó teljesítményt nyújtanak A Debrecen ellen nincsen vesztenivalónk, úgyhogy meg kell tenni mindent, hogy ne kapjunk gólt. Ha ez sikerül, akkor bármi előfordulhat.. Ha jól tudunk kijönni a Debrecen és a Kecskemét elleni mérkőzésből, nincsen semmi sem veszve” – nyilatkozta a szerdai összecsapást követően Prukner László vezetőedző.
A Debrecen elleni mérkőzés szombaton 14 órakor kezdődik a stadionban.