Hátrányból felállva szerezte meg sorozatban a negyedik idegenbeli sikerét csapatunk az FC Nagykanizsa otthonában, az NB III. Nyugati csoportjának 31. fordulójában.

 

Rangadó várt labdarúgóinkra húsvét vasárnap, hiszen a FC Nagykanizsa csak két ponttal előzte meg együttesünket a bajnoki táblázaton. A hazaiak nem a legjobb összeállításukban léphettek pályára, hiszen eltiltások és sérülések is nehezítették Gombos Zsolt vezetőedző munkáját. Igaz, Nagy Tamásnak is fel kellett forgatnia csapatát, mivel Gál Mátyás egy sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot. Az első negyed órában bár csapatunk lépett fel kezdeményezőbben, de egy nagy hiba után megszerezte a vezetést az FC Nagykanizsa. A korábban együttesünket erősítő János Norbert távoli átlövését ugyanis középre ütötte ki Pogacsics Krisztián, a labdára Török Milán csapott le, majd a jobb alsóba gurított. A gól kissé megfogta labdarúgóinkat, azonban ez csak periódus nem tartott soká, s ami fontos, hogy nem eredményezett újabb hazai találatot. A folytatásban pedig már újra zöld-fehér fölény alakult ki a pályán. Ez a szünet előtti percekben, egy igen szép támadás végén góllá is érett, miután Mayer Milán sarokkal hozta helyzetbe a tizenhatoson belülre betörő Pintért Norbertet, aki nyolc méterről lőtt a bal alsóba. A játékrészből hátralévő időben a fordítás sem állt távol, de vagy az utolsó passzokban csúszott némi hiba, vagy kimaradtak a lehetőségek.

A második félidőben tovább növelte fölényét csapatunk, de hiába uraltuk a mérkőzést, a helyzetek hiányoztak a jól tömörülő Nagykanizsa kapuja előtt. Így egy pontrúgás után kevésen múlt, hogy ne kerüljön újra hátrányba együttesünk, Kószás Krisztián azonban két méterről, estében fölé vágta a visszafejelt labdát. A hajrában, akárcsak az elmúlt két meccsen újra bevette az ellenfél kapuját együttesünk, ezúttal büntetőből, miután Kondor Kristóf tört be a tizenhatoson belülre, majd buktatta Simon Botond. A labda mögé ismét Mayer Milán állt, aki higgadtan értekesítette a lehetőséget, s ezzel megérdemelten bezsebelte a három pontot a csapat. Még úgy is, hogy a hátralévő percekben védekezni kényszerült.

 

Nagy Tamás: – Büszke vagyok a csapatra, mert a szó legszorosabb értelmében futballal nyerte meg a mérkőzést, melyen végig dominált. Tiszában vagyunk vele, hogy az ellenfélnek voltak nehézségei, de nekünk minden meccs létfontosságú ahhoz, hogy előre tudjunk lépni. Jó szériában vagyunk, remélem, hogy sokáig benne is maradunk és haladunk felfelé. Ezzel a győzelemmel kívánunk kellemes húsvéti ünnepeket szurkolóinknak, akiknek köszönjük, hogy ezúttal is mellettünk álltak.

 

Gombos Zsolt: – Sajnálom, hogy kikaptunk, mert úgy vélem, rászolgáltunk a döntetlenre. A második félidőben volt egy ziccerünk, de ezt Kószás Krisztiánnak nem sikerült értékesítenie, ez pedig megbosszulta magát. Az utolsó percig mentünk az egy pontért, még úgy is, hogy nehéz helyzetben vagyunk. A hátralévő fordulókban megpróbálunk javítani.

 

FC Nagykanizsa–Kaposvári Rákóczi FC 1–2 (1–1)

Nagykanizsa, Olajbányász Stadion, 250 néző. V.: Juhász B. (Halmai, Turi).

FC Nagykanizsa: Borsi – Bagó, Pál D., Kovács Gy., Simon B. (Varga D., a 80. percben) – Józsa (Farkas R., a 80. percben), Kószás – János N. (Kollár, a 68. percben), Szabó P., Lőrincz – Török M. Vezetőedző: Gombos Zsolt.

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Borbély Á., Harsányi, Lakatos G., Böndi – Kálmán Sz. (Kondor, a 69. percben) – Pintér N. (Czuczi, a 91. percben), Grabarics, Mayer M., Bíró D. (Vladul, a szünetben) – Ekker (Orsós T., a 80. percben). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Gólszerzők: Török M. (a 10. percben), illetve Pintér N. (a 34. percben), Mayer M. (a 79. percben – 11-esből).

Sárga lap: Kovács Gy., (a 90. percben), illetve Grabarics (a 66. percben), Borbély Á. (a 73. percben), Harsányi (a 86. percben), Pintér N (a 91. percben).