A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bajnok Ibrányt fogadtuk az NB III-ba jutásért vívott osztályzó első mérkőzésén. A mieink végig fegyelmezetten játszva 3-0-s előnyt szereztek a jövő szombati visszavágóra. Góljainkat Jovánczai, Dominic és Hampuk szerezték.

Óvatosan kezdték a csapatok a találkozót, a nagy tét miatt az első játékrész leginkább az erőfelmérés jegyében telt el. Védőink nagyon vigyáztak a hátsó alakzatban, hiszen az oda-visszavágós párharcban egy otthon kapott gól nagy hátrányt jelenthetett volna. Az ibrányaik keményen védekeztek, majd az első helyzet is az övék volt, ám Somodi kapus hárított. A félidő hajrájára egyre nagyobb fölénybe kerültünk, Hampuk majd Nagy Krisztián előtt is adódott egy-egy gólszerzési lehetőség. Még a szünet előtt sikerült megszereznünk a vezetést#!# egy szöglet után visszaívelt labdát Jovánczai fejelt közvetlen közelről a hálóba.
A második félidő elején egy percen belül két gólnak is örülhetett a szépszámú közönség. Előbb Nagy és Hampuk összjátékát követően utóbbi tálalt remekül az üresen maradt Luka Dominic elé, aki a kapus mellett a bal alsóba lőtt. A középkezdés után gyorsan megszereztük a labdát, majd Nagy K. passzát követően Hampuk talált közelről a vendégek kapujába. Az egyperces rövidzárlatot követően becsülettel küzdött a szépítésért az ibrányi gárda, de nagyszerűen teljesítő védelmünk ezúttal nem adott erre esélyt. A melegben viszont egyre inkább fáradt a vendégek hátsó alakzata, így növelhettük volna a különbséget. Előbb Nagy, majd Hampuk puskázott el nagy helyzetet, utána Házi a kapufát találta el, végül Lakatos gólját les miatt nem adta meg a játékvezető. 
Így háromgólos előnnyel utazhatunk az egy hét múlva esedékes visszavágóra.
Házi László#!# – Az osztályozó első félidejét sikerrel vettük, de hátravan még a második. Egy nagyszerű csapatot győztünk le megnyugtató eredménnyel, de a párharc még nem lefutott. A visszavágón szeretnénk megtartani az előnyünket, és ha ilyen fegyelmezetten játszunk, mint a mai napon, sikerülni is fog. Gratulálok a játékosaimnak és köszönjük szurkolóink buzdítását!
Kaposvári Rákóczi – Ibrány SE 3-0 (1-0) 
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 1500 néző. V.#!# Zierkelbach (Iványi I., Éles)
Rákóczi#!# Somodi – Vadas, Lakatos G., Petrók, Hadaró – Márton – Dominic (Kozics, 74.), Nagy K. (Godzsajev, 85.), Jovánczai, Házi – Hampuk (Pallósi, 80.). Edző#!# Házi László
Ibrány#!# Tóth N. – Balogh Gy., Dajka, Bodó (Lukács B., 34.), Csáki (Kiss T., 64.) – Orosz D., Gergely – Kristófi, Vinicius (Varga A., 55.), Szabó R. – Somogyi. Edző#!# Gerliczki Máté
Gólszerzők#!# Jovánczai (44.), Dominic (48.), Hampuk (49.)
Sárga lap#!# Hampuk (4.), Házi (61.)