A szezon eddigi legfontosabb mérkőzésére készül a Rákóczi. Csapatunk az NB III-as osztályozó első felvonásán Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legjobbját, az Ibrány együttesét fogadja hazai pályán. Kezdés szombaton 17 órakor kezdődik a Rákóczi Stadionban.

Két mérkőzés választja el a Kaposvári Rákóczit attól, hogy teljesítse a szezon előtt kitűzött célt. A fiúknak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye bajnokával, az Ibránnyal kell megküzdeniük az NB III-ba kerülésért.

„A legerősebb ellenfelünk lesz az idei évben. Szerintem jobbak, mint az itteni csapatok, akikkel játszottunk. Az látszik rajtuk, hogy próbálnak focizni, próbálnak támadni, szervezettek, fiatalok, jó dolgokat csinálnak, úgyhogy egy jó kis csapat – fogalmazott együttesünk játékosa, Jovánczai Zoltán. 
Házi Lászlóék kis híján veretlenül lettek bajnokok a megye 1-ben, az utolsó körben azonban becsúszott egy vereség a Balatonkeresztúr ellen. Talán még a legjobbkor.
– Ha lehet ilyet mondani, és hogy vegyük a jó oldalát, akkor mondhatjuk azt, hogy jókor jött ez a pofon, mert oda kell figyelni. Természetesen tanultunk a hibákból, és újra felhívtuk a játékosok figyelmét arra, hogy ilyen hibákat nem követhetnek el – tette hozzá Házi László vezetőedző.
Az Ibrány SE játékosai és vezetői szeretnének olyan eredményt elérni, hogy maradjon esélyük a visszavágóra is.
– Nekünk eddig sem adtak semmit ingyen, a jelek szerint ezután sem – mondta csapata hivatalos honlapján Gerliczki Máté, az Ibrány edzője. – Három csapatot szerettünk volna elkerülni, az egyik a Kaposvár volt. Most már le kell játszani ezt a párharcot#!# nem tudom, az ellenfél mennyire ismer minket, gondolom, csak utánunk néznek, mi viszont maximálisan fel fogunk készülni. Szép stadionban, jó pályán NB I-es futballistáknak érezhetik magukat játékosaim, a visszavágón pedig Ibrányban biztos, hogy nagyon sok néző lesz, a két meccs alapján pedig ki kell harcolni a feljutást! Egyáltalán nem ijedünk meg!

A két csapat első összecsapása szombaton 17 órakor kezdődik a Rákóczi Stadionban, míg a visszavágót június 18-án játsszák majd. A hazai meccsre ezúttal is ingyenes lesz a belépés.