Helyt álltunk a feljutásért harcba szálló Szentlőrinc elleni felkészülési mérkőzésen, melyen végül öt gól esett.

Szerda délelőtt már a hatodik téli felkészülési mérkőzésünket vívtuk, ezúttal a velünk azonos bajnokságban, az NB III. Dél-Nyugati csoportjában szereplő Szentlőrinc ellen. A baranyaiakkal már nem találkozunk az idei évadban, – a nyitófordulóban, illet a tavaszaszról előrehozott meccsek során már pályára léptünk ellenük – azonban így is egy remek erőfelmérő várt labdarúgóinkra a bajnokság második helyén álló Szentlőrinc ellen. A találkozó első perceitől kezdve egyenrangú felek csatája zajlott a pályán, bár a mérkőzést befolyásolta a folyamatosan erősödő szél, amely néha megtréfált a játékosokat. Az első játékrészben kevés nagy helyzet alakult ki, igaz, csak centiken múlt, hogy nem szereztük meg a vezetést, ugyanis Nicoló Mazzonetto remek lövése a felső kapufán csattant, a kipattanót pedig Horváth Balázs csak kevéssel lőtte a bal felső mellé.
A második félidőre szerkezetet váltottunk, Székely Tibor többet is cserélt, a játékunkba pedig rögtön egy hiba csúszott, amit az ellenfél Novák Zsombor révén kihasznált és gólra váltott (0–1). Ettől nem roppant meg a csapat, hiszen öt perc múlva már nálunk volt az előny, Babinszky Bence duplájának köszönhetően. A kirobbanó formában lévő csatárunk egy egyéni megmozdulást követően egyenlített (1–1), majd két perc múlva egy remek kiugratás után ismét a kapuba talált (2–1).
Az utolsó húsz percben már a szentőrinciek irányították a mérkőzést, kihasználva rutinjukat, hiszen ebben a periódusban nálunk több utánpótláskorú labdarúgó is a pályán volt. A vendégek fölénye gólokban is testet öltött, egy jó helyről járó szabadrúgásból Csörgő Raul (2–2) lőtt a jobb alsóba, majd kilenc perc elteltével Kesztyűs Máté megpattanó lövése kötött ki a jobb alsó sarokban (2–3). A vereség ellenére azonban sok tapasztalatot szereztünk a bajnoki rajt előtt.

Székely Tibor: – Örülök ennek a mérkőzésnek, hiszen egy jó csapat ellen játszottunk, amely jelen pillanatban szervezettségben és védekezésben előrébb tart, mint mi. Próbáltam többször változtatni a rendszeren, hogy ezzel segítsem, támogassam kívülről a csapatomat. Az egész mérkőzésre jellemző volt a hullámzás, voltak nagyon jó periódusaink, szép gólokat rúgtunk, egy egyéni akcióból és egy remekül felépített támadásból, ugyanakkor gyermeteg hibákat követtünk el. Ezért is örülök ennek a mérkőzésnek, mert ezt az arcát még nem láttam a csapatnak. Főleg az bánt, hogy egy-egy technikai hiba után, melyek ebben az időszakban bőven benne vannak a játékba, össze tudunk esni és utána egy gyermeteg futballt mutatunk be. Ezek alapján bőven van min dolgozni, így ezért is gondolom azt, hogy egy nagyon hasznos mérkőzésen vagyunk túl, melyből tanulnunk kell.

Kaposvári Rákóczi FC–Szentlőrinc 2–3 (0–0)
Kaposvár, Puskin utcai edzőközpont, 100 néző. V.: Posza Zs.
Kaposvári Rákóczi FC: Mikler (Horváth F., a szünetben) – Heil, Gál M. (Bíró D., a szünetben), Harsányi (Tóth Á., a 70. percben) – Ekker (Rituper, a 60. percben), Horváth B. (Mayer M., a 60. percben), A. Mazzonetto (Pintér M., a 60. percben), Szederkényi (Magyar M., a 70. percben), Pusztai (Lakatos, a 70. percben) – N. Mazzonetto (Ötvös, a szünetben), Babinszky. Vezetőedző: Székely Tibor.
Szentlőrinc: Héninger (Szmola, a 60. percben) – Miklós P. (Erdész, a 60. percben), Sághy (Tamás L., a 75. percben), Keresztes – Kiss-Szemán, Kiss K., Havas (Medgyesi, a 60. percben), Hleba (Kesztyűs, a 60. percben), Németh – Csörgő (Kiss M., a 75. percben), Novák. Vezetőedző: Pichler Gábor.
Gólszerzők: Babinszky (az 54. és az 56. percben), illetve Novák (az 51. percben), Csörgő (a 74. percben), Kesztyűs (a 83. percben).