Hátrányból felállva szereztünk pontot Szentlőrincen az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 16. játéknapján.

 

A Szentlőrinc eredményeit ismerve nem várt ránk könnyű összecsapás a Baranya vármegyeiek otthonában, amely bevehetetlen várként tornyosult labdarúgóink előtt. A találkozó első perceiben a hazaiak próbálták ránk erőltetni az akaratukat, de ez csak labdabirtoklásban mutatkozott meg, s egyetlen helyzetben. A lehetőségek a folytatásban sem szaporodtak meg, de így sem unatkozhattak a nézők, hiszen pörgős találkozót láthattak. A szünet előtt pedig egy gólt is, miután Németh Márk tizenhét méteres átlövését követően Horváth Fábián pont Novák Zsombor elé ütötte ki a labdát, amit a támadó öt méterről a hálóba fejelt (1–0). Hátrányba kerülve már jobban játszottunk, ez egy nagy helyzet formájában is megmutatkozott, de elmaradt az egyenlítés, ugyanis Szederkényi Ádám lövése, ha kevéssel is, de elsüvített a bal felső mellett.

A második félidőre Hampuk Ádám érkezett Babinszky Bence helyett, emellett pedig szerkezetet is váltottunk, de továbbra is a hazaiak domináltak, ami kisebb lehetőségekben is megmutatkozott. A folytatásban viszont egyre bátrabban játszottunk, s csak kevésen, pontosabban a kapuson múlott az egyenlítésünk, hiszen Ekker Milán remek kiugratás után vette célba a jobb alsót, Szmola Bálint azonban bravúrral védett. A folytatásban átvettük a meccs irányítását, s nagy energiákat mozgattunk meg az egyenlítésért, ami a hajrába lépve sikerült is. Ekker Milán nagy bedobás után Szederkényi Ádám csúsztatta meg a labdát, amit Hampuk Ádám fejelt öt méterről a kapu közepébe (1–1). A találat önbizalmat adott labdarúgóinknak, akik az utolsó percekben mindent megtettek a győzelemért. Átvettük az irányítást, de nem tudtuk bevinni a mindent eldöntő találatot, de így is egyedüli csapatként szereztünk pontot Szentlőrincen.

 

Horváth Rudolf: – A bajnokság kezdete óta folyamatosan jövünk fel, többször is meccsben tudtunk lenni az élcsapatokkal, ráadásul most volt egy feladatunk is: szerettünk volna visszavágni a négygólos hazai vereségért. Ez most pontszerzésben nyilvánult meg, de ez a döntetlen sokat ért a jövőre nézve, hiszen aki látta a mérkőzést tudja, hogy ez a hazai csapatra nézve hízelgő. Uraltuk a találkozót, főleg a második félidőben, ahol egy begyakorolt figura után egyenlítettünk. A bajnokság kezdete óta közeledtünk a Szentlőrinchez, emellett pedig remek szellemben futballoztunk. Ezt meg kell őriznünk ahhoz, hogy visszahozzuk azt a Rákóczit, amely a feljutásért harcolhat.

 

Pichler Gábor: – Ilyen mérkőzésre számítottunk, tudtuk, hogy fizikális, masszív, párharcokra alapozó csapat a Kaposvár. Az első félidőben azt csináltuk, amiben jobbak vagyunk, ez pedig a foci. Ennek meglett az eredménye, de nem tudtuk megszerezni a második találatot, ami eldönthette volna a mérkőzést. A második félidőben, érthetetlen módon felvettük az ellenfél stílusát, gyakorlatilag csak a levegőben volt a labda, majd egy védekezési fegyelmezetlenségből, egy bedobásból gólt kaptunk. Nem tettünk eleget a győzelemért, de nincs tragédia.

 

Szentlőrinc–Kaposvári Rákóczi FC 1–1 (1–0)
Szentlőrinc, 200 néző. V.: Jakab Á. (Halmai K., Gordos Á.).
Szentlőrinc: Szmola – Miklós P., Keresztes B., Sághy, Németh M. – Hleba, Kesztyűs M. (Kiss-Szemán, a 86. percben) – Grabant (Szabó Z., a 71. percben), Múcska (Kiss K., a 78. percben), Rétyi – Novák Zs. Vezetőedző: Pichler Gábor.
Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Gál M., Heil, Harsányi, Pusztai – Horváth B., A. Mazzonetto – Babinszky (Hampuk, a szünetben), Szederkényi, Ekker (N. Mazzonetto, a 80. percben) – Bíró D. (Mayer M., a 74. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerzők: Novák Zs. (a 35. percben), illetve Hampuk (a 76. percben).
Sárga lap: Szmola (a 61. percben), Novák Zs. (a 85. percben), illetve Babinszky (a 23. percben), Harsányi (a 37. percben), Ekker (a 42. percben), Horváth Rudolf (a 92. percben – kispadról).