Hatvan percig jól teljesített, a bekapott gól után azonban már nem tudott újítani a Rákóczi a labdarúgó NB I első tavaszi fordulójában. A kaposváriak végül 2-0-s vereséget szenvedtek a bajnoki címvédő Videoton otthonában. Jánvári kiállítása miatt a zöld-fehérek csaknem húsz percig emberhátrányban játszottak.

A találkozó első perceiben a mezőnyben pattogott a labda, a kaposváriak már a hazai térfélen próbálták megzavarni az ellenfél játékosait. A vendégek fegyelmezetten, pontosan futballoztak, és még arra is futotta az erejükből, hogy veszélyes támadásokat vezessenek. A 14. percben Balázs Benjámin eresztett meg lövést középről, 22 méterről, a kapus előtt pattant egyet a labda, majd szögletre mentett. A 17. percben Gujic is bátran lőtt 22 méterről, alig mellé. A 24. percben Sándor Gy. került gólhelyzetbe, de 12 méteres lövése Hegedűsről visszavágódott a mezőnybe. A 39. percben Gujic jobb oldali beadása után Hegedűs lőtt középről, 8 méterről, Bozovic védett. Az első félidőben kellemes meglepetésre több helyzete volt a Kaposvárnak, a Sisa-tanítványok jól teljesítettek a bajnok otthonában. 
A második félidő első momentumaként ziccert hibázott a Rákóczi#!# Balázs B. fejelte Safaric elé a labdát, aki 6 méterről, tiszta helyzetben a kapusba lőtt. A Videoton láthatóan próbálta felpörgetni a játékot, de a kaposváriak továbbra is taktikusan játszottak. Az 54. percben szépen hozta ki a labdát a vendégcsapat saját kapuja előteréből, majd sikerül szögletet kiharcolni. A sarokrúgás után Grumic 6 méterről a kapu mellé fejelt.
Az 56. percben Gyurcsó kapott labdát a jobb szélen, az első lövésébe Horváth T. vetődött bele, az ismétlés után fölé szállt a labda. Nem sokkal később Gyurcsó passza után Torghelle lőtt középről, 20 méterről, a bal alsó sarok felé tartó labdát Hajdúch fogta meg. A 66. percben, jobb oldali bedobás után nem tudott felszabadítani a Rákóczi, Oliviera pedig 13 méterről lőtt, Hajdúch szépen védett.
A 67. percben megszerezte a vezetést a Videoton. Oliviera jobbról tette középre a labdát, az őrző nélkül maradt Nikolic pedig 7 méterről a kapu közepébe fejelt. 1-0. 
A 73. percben Jánvári megkapja második sárga lapját, miután újra a földre küldte Gyurcsót, így emberhátrányba került a Rákóczi. A gól és a kiállítás után átvette a játék irányítását a Videoton, és a mérkőzés utolsó részében mindent megtett azért, hogy tovább növelje az előnyét. A 81. percben Sándor, jobbról, éles szögből lőtt, a labda a kapufáról vágódott ki, majd felszabadult a kapu.
A 90. percben újabb gólt szerzett a Videoton. A jól játszó Gyurcsó húzott el a jobb oldalon, majd középre tette a labdát, amely Sedlak lábáról a saját kapujába vágódott. Öngól. 2-0.
Ezzel el is dőlt a mérkőzés sorsa, végül nem borult a papírforma Fehérváron.
Videoton – Kaposvári Rákóczi FC 2-0 (0-0)
Székesfehérvár, 3423 néző. V.#!# Berger
Videoton#!# Bozovic – H. Sanchez (Gyurcsó, a szünetben), Vinicius, Vaskó, Szolnoki – F. Oliveira (J. Silva, 82.), Sándor Gy., Nikolic (Mitrovic, 72.), Tóth B., Walter Lee – Torghelle. Vezetőedző#!# Paulo Sousa
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Okuka, Zsók, Graszl, Jánvári – Horváth T. (Sedlak, 68.), Hegedűs – Gujic, Safaric (Kovács O., 68.), Balázs B. – Grumic (Haruna, 78.). Vezetőedző#!# Sisa Tibor
Gólszerzők#!# Nikolic (67.), Sedlak (90., öngól)
Sárga lap#!# Vinicius (36.), illetve Jánvári (63., 73.), Grumic (75.)
Piros lap#!# Jánvári (73.)