A Rákóczi-stadionban kezdi a Merkantil Bank Liga NB II. új szezonját csapatunk. A nyitómérkőzésen, szombaton 20 órai kezdettel a Nyíregyháza Spartacus FC gárdáját fogadjuk.

 

– Az, hogy hazai pályán kezdünk nem ad plusz erőt, de kényelmesebb, hogy nem kell utaznunk – mondta Waltner Róbert, csapatunk vezetőedzője. – Az viszont adhat plusz erőt, ha a szurkolók buzdítanak minket.

Együttesünk egy igen megfiatalított kerettel vág neki a 2020/2021-es bajnoki szezonnak, melyben 38 meccs vár csapatunkra.

– Nagyjából két héttel ezelőtt még csak tizenhárom játékos vett részt az edzésen, eltérő fizikai állapotban – mondta Waltner Róbert. – Február óta tizennégyen távoztak, s eddig heten érkezett. A keretnek még össze kell szoknia, így majd a bajnokság közben, amikor már minden jó fizikai állapotban lesz, lehet csak megmondani, hogy mire lehet képes ez a megfiatalított csapat. Bízom benne, hogy jól fogunk szerepelni.

A Nyíregyháza a koronavírus-járvány miatt egy hosszú felkészüléssel és több edzőmérkőzéssel a háta mögött érkezik Kaposvárra. Csapatunk számára azonban csak egy egyhetes pihenő és egy négyhetes felkészülés állt rendelkezésre a szezon előtt.

– Egy hét pihenő nagyon kevés, ennyi idő alatt sem fizikálisan, sem mentálisan nem tudják kipihenni magukat a játékosok – folytatta Waltner Róbert. – Emellett négy hét állt rendelkezésre a felkészülésre, így egy teljesen más munkát kellett végezni, mint egy normális, hathetes felkészülés során. Másképp kellett megválasztani a terhelés és a pihenés arányát. Ehhez még hozzájött az, hogy a létszámunk miatt is más jellegű edzéseket kellett végezni, mivel kevesen voltunk. Ilyen helyzettel sem játékos, sem edzői pályafutásom során nem találkoztam még, de ebből is megpróbáljuk kihozni a maximumot.