Az első helyen álló Iváncsa KSE csapatát fogadjuk az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 11. fordulójában. A mérkőzés előtt belső védőnkkel, Heil Mátéval beszélgettünk.

 

Fiatal belső védőnk, Heil Máté találatával fordítottunk az előző fordulóban az MTK Budapest II. otthonában. A gólt követően már a kezünkben érezhettük a három pontot, azonban a 94. percben egyenlítettek a tíz emberrel futballozó fővárosiak.

– Tudtuk, hogy az MTK mit fog játszani, remekül felkészültünk belőlük, ezt tükrözte az első félidő, ahol kapura sem tudtak lőni – mondta Heil Máté. – A kiállítás sokat változtatott a meccsen, egyre többet támadtunk, jókor jött a gólom, ami után reménykedtem, hogy megnyertük a meccset, de ami utána történt az hatalmas szerencsétlenség.

 

Nem az első eset a szezonban, hogy a hajrában kapunk gólt, mi lehet ennek az oka?

– Nagyon fiatal a keretünk, így a rutintalanság az oka. Sokat kell fejlődnünk abban, hogy a meccsek végén ne szerezzenek gólt az ellenfelek.

 

Érdekesség, hogy Heil Máté legutóbb az előző évadban, Budaörsön talált be a kapuba, ott is a hajrában. Az akkor a döntetlenhez lett volna elég, ha az utolsó pillanatban nem szereznek gólt a hazaiak…

– A gól után még nem, de a mérkőzést követően eszembe jutott, hogy amikor gólt szerzek, mindig ez történik – tette hozzá nevetve.

Heil Máté remek mozdulat után vette be az MTK II. kapuját

Az Iváncsa KSE vélhetően nagy nyomás alá helyezi majd a védelmünket, így fiatal belső védőnknek bőven akad majd dolga az előttünk álló kilencven perc során.

– Az Iváncsa hasonló játékerőt képvisel, mint a Szentlőrinc, próbálják majd ránk erőltetni a játékukat. Nekünk viszont az az egyik erősségünk, hogy remekül felkészülünk az ellenfelekből, ez abban is megnyilvánul, hogy viszonylag kevés gólt kapunk. Abszolút benne van a mérkőzésben, hogy pontot, pontokat szerzünk, főleg hazai pályán. Ráadásul MTK elleni meccs feltüzelt bennünket, így mindenképpen szeretnénk nyerni.

 

A pontszerzés egyik kulcsa ezúttal is a támadó pontrúgás lehet?

– Sokat készülünk arra, hogy veszélyesek legyenek a pontrúgásaink. Több olyan játékosunk van, aki remekül érkezik, ezt próbáljuk kamatoztatni.