Az utolsó percekben beszorítottuk az éllovas Iváncsát, de nem tudtunk felállni kétgólos hátrányból az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 11. fordulójában.

 

Az eddig még veretlen, tíz bajnoki meccséből kilencet megnyerő Iváncsa remek sorozatába szerettünk volna belerondítani a vasárnap délután. A kezdőcsapatunkba – melynek kereken századik alkalommal volt tagja Bíró Dominik, s a jeles alkalomból technikai vezetőnk, Takács Róbert köszöntötte – visszatért az eltiltását letöltő Horváth Balázs, illetve újra bevetésre várt a kispadon Mayer Milán, aki hosszú sérülés után tért vissza a meccskeretbe.

A találkozó első percei kiegyenlített játékot hoztak, még úgy is, hogy a vendégek gyorsan szereztek egy lesgólt, ami után az irányítást is átvették. Ezt követően ötvédős rendszerre váltottunk, s kontrákból próbáltunk veszélyeztetni, de egy ígéretes Horváth Balázs lövésen kívül mást nem jegyezhettünk fel az első húsz percben. Az iváncsaiak jobbára átlövéssel próbálkoztak, de nem találtak kaput, azonban a félórányi játékot követően az addig remekül működő lescsapdánk csődöt mondott, Törőcsik Péter kilépett és egy higgadt megoldással a hálóba emelte a labdát (0–1). Hátrányba kerülve bár nagyobb energiákat fektettünk a támadásokba, de helyzetig nem jutottunk el, míg a vendégek megduplázták az előnyüket a szünet előtt, hiszen egy jobb oldali beadást követően Bányai Péter öt méterről, kapásból lőtt a kapuba (0–2).

A második játékrész D’Urso Giuliano átlövésével indult, melyet Horváth Fábián a levegőben úszva tolt szögletre, de ezt követően próbáltuk átvenni az irányítást. Egyre több labdát szereztünk az ellenfél térfelén, majd jött az első ígéretes lehetőség, de Szederkényi Ádám hiába ugratta ki mesterien Hampuk Ádámot, támadónk a jobb alsó sarok mellé lőtt tizenhat méterről. A következő helyzetünk után viszont szépítettünk, Gál Mátyás jobb oldali beadását a hosszú oldalon Horváth Balázs vette át, majd kíméletlenül lőtte a labdát a bal felsőbe (1–2). A gól egy energiabombával ért fel, hiszen kettőzött erővel küzdöttünk az egyenlítésért. Az utolsó percekben teljesen a kapuja elé szegeztük az Iváncsát, egymást követték a helyzetek, de az élet nem adta vissza azt, amit az MTK II. ellen elvett…

 

Horváth Rudolf: – Az előző heti fájó pontvesztés után szerettünk volna legalább egy döntetlent elérni. Úgy gondolom, túlságosan is tiszteltük az ellenfelet. Az első félidőben kétgólos hátrányba kerültünk, két olyan helyzet után, melyek a semmiből jöttek, hiszen az elsőnél mi támadunk, a második pedig egy megpattanó lövés után esett. A másodikban a pontrúgásainkban bízva igyekeztünk feljönni egy gólra, ez sikerült is, majd a szezon legjobb játékát nyújtottuk, de ez sem volt elég a pontszerzéshez, pedig futószalagon jöttek a helyzetek és erővel is jobban bírtuk a végét, mint az ellenfél. Örültem volna, ha egy kicsit tovább tart a mérkőzés. Egyelőre elég peches számunkra az idény, a látottak alapján rosszul jöttünk ki a mérkőzésekből. A játékvezetőről is kell beszélni, hiszen olyan döntő hibákat vétett, melyek az Iváncsát segítették. Ezeket még nem bírja el a csapatunk.

 

Tóth András: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, ehhez képest az első félidőben eldönthettük volna. A második viszont nem úgy sikerült, ahogy terveztük, egy kicsit elkényelmesedtünk, illetve a Kaposvár ritmust váltott. A góljuk után izgalmas lett a vége.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Iváncsa KSE 1–2 (0–2)
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 200 néző. V.: Szommer A. (Kondákor T., Szalai D.).
Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Ekker, Heil (Mayer, a 87. percben), Harsányi, Pusztai – A. Mazzonetto (N. Mazzonetto, a 82. percben), Szederkényi – Horváth B., Hampuk (Babinszky, a 64. percben), Gál M. – Bíró D. Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Iváncsa KSE: Ordasi – Madarász, Aradi, Kasza, Kiatipisz – Vallejos (Suszter, a 65. percben), D’Urso, Horváth B., Kovács S. – Törőcsik (Székely, a 82. percben), Bányai (Barta, a 89. percben). Vezetőedző: Tóth András.
Gólszerzők: Horváth B. (a 70. percben), illetve Törőcsik (a 29. percben), Bányai (a 43. percben).
Sárga lap: Ekker (a 23. percben), illetve Madarász (az 57. percben), Törőcsik (a 64. percben).