Bejutott a legjobb 32 közé a Rákóczi a Magyar Kupában. Együttesünk a Csongrád megyei élvonalban vitézkedő Tiszasziget SE otthonában lépett pályára, és a gól nélküli rendes játékidőt követően a hosszabbításban harcolta ki a győzelmet. A találkozó egyetlen gólját Herzsenyák Áron szerezte a 109. percben.

Házi László vezetőedző – ahogy a mérkőzés előtt ígérte – ezúttal azoknak a játékosoknak szavazott elsősorban bizalmat, akik korábban kevesebb lehetőséget kaptak a bajnoki mérkőzéseken. Csapatunkat játékra szinte teljesen alkalmatlan, eső áztatta pálya fogadta, de a vendéglátók mindent megtettek azért, hogy lejátszhassuk a meccset. A kezdés előtt hat talicska földet borítottak a tizenhatos környékére, és szivattyúkkal is próbáltak javítani a helyzeten.
Játékosaink nehezen alkalmazkodtak a körülményekhez, sok hiba csúszott a játékba. A szünet után már célfutballt játszottunk, de hiába sikerült a hazai kapu elé ívelgetni a labdákat, illetve helyzeteket alakítani, gól nem született a rendes játékidőben. A Csongrád megyeiek keményen, de sportszerűen játszottak, kapusuk pedig többször is bravúrral mentett. 
Végül a hosszabbításra maradt a döntés, és a somogyi fölény a 109. percben érett góllá, amikor Herzsenyák Áron csúsztatott a kapuba egy pontos beadás után (0-1.) 
Tiszasziget SE–Kaposvár Rákóczi FC 0–1 (0–0, 0–0, 0–0)
Tiszasziget. V.#!# Csonka
Tiszasziget#!# Weszelovszky – Papp Á., Bálint, Farkas F, Dekanj, Réczi, Kasza, Juhász Á. (Mucsi, 95.), Fődi (Cene, 76.), Drágity, Bernáth (59.). Edző#!# Ferencz Ferenc
Rákóczi FC#!# Borsi – Vadas, Lakatos G., Petrók, Kozics – Godzsajev, Hampuk (Herzsenyák, 81.) – Házi B., Zsivoczky, Vajda R. (Lőrincz B., a szünetben) – Kertész (Nagy J., 70.). Vezetőedző#!# Házi László
Gólszerző#!# Herzsenyák (109. p.)
Házi László#!# – Nem volt könnyű a dolgunk, így örülök, hogy végül sikerült megnyernünk a mérkőzést. A második félidőben és a hosszabbításban már voltak helyzeteink, a kapufát is eltaláltuk, de a továbbjutást érő gólra sokáig kellett várnunk. A kapuban jól teljesített a fiatal Borsi Bence, de ellenfelünk hálóőre is kiválóan védett. Köszönjük vendéglátóinknak a barátságos fogadtatást.
 

Herzsenyák Áron a felnőttek között is eredményes
(Fotó#!# Lang Róbert)