A korosztályos NB I-es pontvadászat legutóbbi fordulójában bravúros győzelmet aratott a Ferencváros otthonában a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U15-ös együttese. Horváth Miklós együttesében ezúttal is kiválóan teljesített a kapus, Tóth Ádám, aki egyben a csapat kapitánya.

– Fantasztikus érzés egy ilyen nagy klub csapatát megverni. Láttuk az ottani körülményeket, ami plusz energiát adott nekünk, hogy bizonyítsunk. Kicsit persze izgultunk, mert valljuk be, nagyon jó a Fradi mindig – mondta honlapunknak a hálóőr, aki négyéves kora óta futballozik, és 11 esztendősen állt be először a kapuba, jelenleg pedig a Gyakorló iskola kilencedikes diákja.
– Hogy ment a védés a Fradi ellen? 
– A bemelegítésnél már magabiztos voltam, és ezt át tudtam adni a csapattársaimnak. Voltak hibaim nekem is, mint ahogy a többieknek, de amikor 1-1-nél kijöttünk a második félidőre, akkor már éreztem, meglehet ez a meccs. Körülbelül a 60. percben kaptunk egy büntetőt, amit hárítottam, majd több ziccert kivédtem. Ráadásként pedig a 76. percben megszereztük a három pontot érő gólt is.
– Jól megy a csapatnak az őszi szezonban, hogy értékeled az eddigi szereplést?
– Nem gondoltam volna tavaly, hogy ez a csapat még a hatodik helyen állhat majd az NB I-es bajnokságban. Most elkaptunk egy nagyon jó sorozatot, ez zsinórban a negyedik győzelmünk volt, és most itt az esély arra, hogy folytassuk. Most jönnek a papíron könnyebb meccsek, de persze amíg a labda gömbölyű, bármi megtörténhet

Tóth Ádám csapatkapitányként az U15-ösök egyik vezéregyénisége
(Fotó#!# Lang Róbert)