Egy félidőt emberelőnyben futballozva is kikapott a VLS Veszprém ellen csapatunk az NB III. Nyugati csoportjának 34. fordulójában.

 

Szezonbeli utolsó hétközi bajnokiját vívta együttesünk, amely a tabella harmadik helyét elfoglaló, az eddig megszerzett pontjai alapján már biztos érmes helyen végző VLS Veszprémet fogadta a Rákóczi Stadionban. Csapatunk azonban egy Érd elleni magabiztos siker után várta ezt az összecsapást, melyen szerette volna megszakítani a hazai nyeretlenségi sorozatot. Az igyekezet ellenére azonban gyorsan megszerezte a vezetést az ellenfél, miután egy ígéretes, a kaputól 17 méterre, középről járó szabadrúgást Kovács Dániel laposan lőtt a jobb alsóba. A gyors gól nem tántorította el csapatunkat a tervétől, s a nagy küzdés a huszadik percben góllá érett: egy kapu előtti kavarodás után Ekker Milán emelte középre a labdát, ahol Bíró Dominik magasabbra ugrott védőjénél és a kapu bal oldalába fejelt. Támadónk pár perc múlva akár duplázhatott volna, Mayer Milántól kapott remek átadást, amely után elfejelte a labdát a kifutó Bonnyai Márk mellett, de a visszafutó védők menteni tudtak. Ezt követően pedig a berobbanó Pintér Norbert maradt le centikkel a kapu előtt Mayer Milán labdájáról. Ezek mellett számos kisebb lehetőséget is kidolgoztak játékosaink az ellenfél kapuja előtt, de ezek nem értek góllá.

A második játékrészben azonban már sikerült a fordítás, ráadásul igen korán. Ekker Milán ugyanis agresszíven letámadott, így megkaparintotta a labdát a tétovázó Bonnyai Marktól, aki nem tudott mást tenni, lerántotta támadónkat. A kapus így piros lapot, együttesünk pedig tizenegyest kapott. A labda mögé ezúttal is Mayer Milán állt oda, aki higgadtan lőtt a csereként pályára lépő Héninger Bendegúz kapujába. A kiállítás azonban csapatunkra volt rossza hatással, míg a veszprémieket úgy felpörgette, hogy egy szöglet után, Kovács Dániel fejesével kiegyenlítettek, majd pár perc múlva már újra vezettek. Major Norbert lopta el a labdát Pogacsics Krisztiántól, középre gurított, ahol Molnár Balázs közelről passzolt a hálóba.

A hajrában rohant előre a döntetlenért csapatunk, de ez magában hordozta azt a veszélyt, hogy a gyors veszprémiek egy kontra után eldöntsék a mérkőzést. Molnár Balázsnak erre adódott is lehetősége, de a kapufa hárította lövését, így nagyon izgalmasan alakultak az utolsó percek. Együttesünk előtt több lehetőség is adódott az egyenlítésre, de ezek rendre kimaradtak, így a tíz emberrel futballozó Veszprém örülhetett a lefújáskor.

 

Nagy Tamás: – A mérkőzés volt pozitív és negatív hozadéka. Utóbbit egy érthetetlen tizenöt perc okozta. A csapat hétről-hétre jól futballozik, nyerni akar, legyen bárki az ellenfél. A Veszprém kétszer annyi pontot gyűjtött mi, sokkal előrébb tartanak, nem érdemtelenül vitték el a három pontot, mivel jól használták ki a holtpontunkat. Ebben volt komoly egyéni hiba és figyelmetlenség is. Átadtuk a területet, megszűnt az agresszív letámadás, ezzel nagy lehetőséget adtunk arra az ellenfélnek, hogy felgyorsuljon. Nem tudom, hogy mi okból történt mindez, hiszen nem kértem azt, hogy változtassanak a játékosok a felfogáson. Úgy érzem, hogy meg sem hallják a játékosok azokat az utasításokat, amiket adok nekik a pálya széléről. A kiállítás az ellenfelet erősítette meg hitben, tartásban, agresszivitásban. Ezek inkább pszichológia, mintsem taktikai tényezők.

 

Pető Tamás: – A sikerük megérdemelt. Jól kezdtük a mérkőzést, gyorsan megszereztük a vezetést, majd visszaestünk és ránk jött a Kaposvár, amely jól játszott az első félidőben. A második félidő elején volt egy kis zavar a kapusomnál, amiből büntető és kiállítás lett. Az emberelőnyös helyzet viszont megzavarta a Kaposvárt. Szerencsére a cserék nagyon sokat tettek hozzá ahhoz, hogy meg tudtunk nyerni ezt a mérkőzést.

 

Kaposvári Rákóczi FC–VLS Veszprém 2–3 (1–1)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 210 néző. V.: Kovács G. P. (Ring K., Nagy M.).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Lakatos G., Gál, Böndi – Borbély Á. (Kondor, a 60. percben), Zólyomi (Czuczi, a 66. percben), Mayer M., Kálmán Sz. (Harsányi, a 77. percben), Bíró D. (Orsós T., a 77. percben) – Ekker, Pintér N. Vezetőedző: Nagy Tamás.

VLS Veszprém: Bonnyai – Rédling (Molnár B., a 60. percben), Gulyás, Dobsa, Zachán – Krebsz (Héninger, a 48. percben), Varga M. (Major N. az 54. percben), Somogyi R., Kovács D. – Baldauf (Gálfi, a 60. percben), Galacs (Vass Sz., az 54. percben). Vezetőedző: Pető Tamás.

Gólszerzők: Bíró D. (a 20. percben), Mayer M. (a 49. percben), illetve Kovács D. (az 5. és a 65. percben), Molnár B. (a 70. percben).

Kiállítva: Bonnyai (a 47. percben).

Sárga lap: Lakatos G. (a 3. percben), Harsányi (a 82. percben).