Horvát győzelemmel ért véget az első alkalommal megrendezett Bene Ferenc Kupa utánpótlás labdarúgótorna. A Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia 19 évesei három erős együttessel csaptak össze, és végül a negyedik helyen fejezték be a viadalt.

A szervezők megadták a módját, hiszen a meghívott csapatok pályára léphettek a somogyi futball szentélyében, a Rákóczi Stadionban. A kétnapos viadalzáró mérkőzésén a két magyar résztvevő, a Felcsúti Puskás Akadémia és a Rákóczi csapott össze. A vezetést a somogyiak szerezték meg, majd egyenlített az ellenfél, így 1-1-es eredménnyel zárult a találkozó. Az egy hete edző zöld-fehérek egy döntetlennel és két vereséggel a torna negyedik helyét szerezték meg.

– Én úgy gondolom, helytálltak, kis dolgok döntöttek, főleg a horvátok ellen. Egy hiba döntött az utolsó meccsünkön is, azért nem lettünk harmadikak, de most az a lényeg, hogy fejlődjenek – mondta Richter Sándor kaposvári edző.

A fiatal kaposváriak két horvát első osztályú klub utánpótlásával is meccselhettek, és csak egy-egy góllal maradtak alul.
– Nekem egy óriási élmény volt, bár egy húzódás miatt az utolsó meccs számomra kimaradt. Nagyon jó dolog, hogy más nemzetek csapatai ellen is játszhatunk – mondta Nagy Gergely kaposvári játékos.
A Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia vezetői az eredeti terveknek megfelelően rangos tornát szerveztek.
– A határ közelségét és a fesztivál adta lehetőségeket kihasználva hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg ezt a tornát. Garantálom, hogy ennek lesz folytatása itt, Kaposváron – mondta Horváth Miklós, a Kaposvári Rákóczi ÖLUE elnöke.
Hozzátette#!# a színvonallal nagyon elégedett vagyok. Ezek a fiatalok bizonyították, hogy az élvonal közvetlen utánpótlását jelentik. Megálltuk a helyünket mi is egy formálódó csapattal. A csapatépítés egyik fontos állomása volt.
A kiemelt utánpótlás-bajnokság augusztus 14-én rajtol, és a formálódó kaposváriak egyelőre nincsenek irigylésre méltó helyzetben.
– Nagyon nehéz lesz, de megpróbáljuk a bennmaradást. Ehhez főleg fejben fel kell nőni, hogy partiban legyünk az ellenfelekkel, és akkor meglesz a bravúr – mondta Richter.

Az eredményhirdetésen részt vett a legendás Bene Ferenc fia is, aki jelenleg a Pécs melletti Kozármisleny NB II-es csapatának edzője.
– Számomra megtisztelő, hogy egy ilyen tornán itt lehetek. A családom nevében mindenkinek köszönöm, hogy édesapám emlékét, nevét ilyen tisztelettel, magas szinten fenntartják. Erre kevés példa van hazánkban – mondta Bene Ferenc.
Eredmények#!#

K. Rákóczi Bene Akadémia-NK Osijek 0-1
Puskás Akadémia Felcsút-HNK Cibalia 2-1
NK Osijek-Puskás Akadémia Felcsút 2-2
K. Rákóczi Bene Akadémia-HNK Cibalia 1-2
HNK Cibalia-NK Osijek 1-3
Puskás Akadémia Felcsút-K. Rákóczi Bene Akadémia 1-1

Végeredmény#!# 1. NK Osijek 7 pont, 2. Puskás Akadémia Felcsút 5 pont, 3. NK Osijek 3 pont. 4. K. Rákóczi Bene Akadémia 1 pont.

 
Különdíjak#!#
Legjobb kapus#!# Sztropkó János (K. Rákóczi Bene Akadémia)

Legjobb mezőnyjátékos#!# Petrovic Niksa (NK Osijek)
Gólkirály#!# Mioc Mario (HNK Cibalia)