Szombaton az Újpest ellen rajtol a 2010-2011-es szezonban a Kaposvári Rákóczi. A zöld-fehérek még nem bajnokin, hanem a Ligakupában bizonyíthatnak az új vezetőedző, Sisa Tibor irányításával. Sérültek és lábadozók egyaránt akadnak, ám a csapat így is győzelemre készül.

A szabadságnak immáron vége az élvonalbeli labdarúgóknál, sőt, immáron a felkészülés is az utolsó napjaihoz ért, szombaton már élesben lehet bizonyítani. A Ligakupa a bajnokság és a Magyar Kupa mellett csupán a harmadik számú sorozat, ennek ellenére gyakorlásnak is jó, és a profi labdarúgó pedig ugyebár mindig mindenhol nyerni akar. A zöld-fehérek egyik hálóőre szerint komoly munkát végeztek eddig, és az új szakvezető pozitív benyomást tett a fiúkra.

„Eddig egy korrekt embert ismertem meg az edzőben, jó szakembernek tartom, és bízom abban, hogy a jövőben az eredmények őt fogják igazolni. Mindenféleképpen győzelmet várok, mert ez jó alap lenne a biztos kezdéshez” – mondta Strublics József, aki a napokban érkezett vissza a Kaposvölgye NB II-es csapatától – a helyére pedig Horváth Lászlót adták a kaposváriak.

Az újpestiek kerete is átalakult a nyáron, egyelőre nem tudni, mire lesz képes a csapat a következő bajnokságban, bár az egykori kaposvári kedvenc szerint sokra hivatott. Kaposváron minden esetre nyerni szeretnének.

„Az első tétmeccs lesz ez ebben a szezonban, és mi edzőtáborból fogunk odaérni, de mi az első csapatunkkal játszunk, mert főpróbának szánjuk ezt a ligakupa mérkőzést” – árulta el a Rákóczi-nevelésű Balajcza Szabolcs.

A kaposváriaknál Bank, Reszli, Bőle még csak lábadozik, Szepessy sem egészséges még, az új fiúk közül pedig akad még némi lemaradása egyiknek-másiknak. A többiek viszont hadra foghatóak, így Sisa Tibor feltérképezheti az Újpest ellen, mire volt elég az eddig elvégzett munka. A találkozó szombaton este nyolc órakor kezdődik a Rákóczi stadionban. A 4-es pénztár 15.00-tól nyit, a 3-as, az 5-ös és a vendégpénztár pedig 18.30-kor.