Háromgólos sikert aratott csapatunk az NB III. Nyugati csoportjának kilencedik fordulójában a sereghajtó Tarr Andráshida SC ellen.

 

A sereghajtó elleni kötelező győzelem terhe nyomta labdarúgóink vállát az Andráshida elleni mérkőzés előtt, s ezt a teher a balatonfüredi vereség után csak tovább nőtt. Szerencsére ez a játékon nem érződött, hiszen már az első pillanattól a kapuja elé szorította az ellenfelet csapatunk. A negyedik percben jött is az első nagy lehetőség, de János Norbert tizenegy méterről a jobb kapufa mellé lőtt. A folytatásban Czirjék Zoltán kapust is megdolgoztatták labdarúgóink, de a vendégek csapatkapitánya Bíró Dominik és Czuczi Péter lövését is védte. A folytatásban több terület adódott az Andráshida előtt, amely egy nagy egyéni hibát csaknem góllal büntetett, de Szinay Bendegúz kevéssel a bal alsó mellé gurított, majd pár perc elteltével egy jó összjáték után Szabó Martin tette ugyanezt, csak éppen ő a jobb kapufa mellé lőtt. Az első játékrész hajrájában tudta feltörni a zalaiak stabil védekezését csapatunk egy pontrúgás után. Zvara Dávid a tizenhatos bal csücskéről végezhetett el szabadrúgást, melyet laposan lőtt a lábak között a bal alsó sarokba.

A fordulás után János Norbert iramodott meg a bal szélen, lefutotta emberét, majd nagy erővel lőtt a bal kapufára. Érett csapatunk újabb gólja, amire nem is kellett sokat várni, hiszen az 55. percben Zvara Dávid remekül passzolt a középen berobbanó Pintér Norbert elé, aki öt méterről, bal belsővel szerezte meg első gólját csapatunk színeiben. A kétgólos előny megnyugtatta csapatunkat, illetve megtörte a vendégeket, s jöttek is az újabb helyzetet, de talán ami ennél is fontosabb: az újabb gól is! Pintér Norbert remek indítását követően ugyanis a csereként pályára lépő Mayer Milán estében gurított a kapuba. A folytatásban is folyamatos volt a veszély a vendégek kapuja előtt, de ezúttal is számos nagy lehetőség maradt kihasználatlan, azonban, ami fontos: csapatunk újra három pontot szerzett.

 

Nagy Tamás: – Kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. A szünetben azt kértem a srácoktól, hogy ne tévessze meg őket az eredmény, hanem tegyenek bele még több munkát, mert az ellenfélnek is voltak veszélyes lehetőségeik az első félidőben. Az első tizenöt percben úgy futballoztunk, ahogy azt kell a Rákóczinak hazai pályán. Nagy nyomás alá helyeztük az ellenfelet, de ez átváltott egy más ritmusba. Végig azt éreztem, hogy ezen a mérkőzésen nem fogunk veszíteni. Ebben a csapatban sokkal több van, mint azt a tabellán elfoglalt helyezés mutatja.

 

Dobos Sándor: – Az első félidőben jól játszott a nagyon fiatal csapatom. Két nagy lehetőséget is kialakítottunk, a játékrész végén pedig egy szerencsétlen gólt kaptunk. A második félidőben kijött a rutin, amit ebben a játékrészben nem tudtunk eltüntetni.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Tarr Andráshida SC 3–0 (1–0)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 270 néző. V.: Cseh (Gyürüsi, Szalai).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Harsányi, Lakatos G., Czuczi – Zólyomi (Palkovics, a 77. percben), Zvara, Gál (Szederkényi, az 56. percben), Bíró (Kondor, a 66. percben), Borbély – Pintér N. (Eleven, a 77. percben), János N. (Mayer M., a 66. percben). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Tarr Andráshida SC: Czirjék – Dömötörfy, Czafit, Kalamár, Mavolo (Czotter, a 62. percben) – Temlén (Czene, a 62. percben), Péntek – Szabó M., Kovács L. (Karóczkai, a 62. percben), Szinay (Fábián, a 74. percben) – Vass (Pataky, a 82. percben). Vezetőedző: Dobos Sándor.

Gólszerzők: Zvara (a 40. percben), Pintér N. (az 55. percben), Mayer M. (a 69. percben).

Sárga lap: Bíró (a 14. percben), Zólyomi (a 24. percben), illetve Vass (a 11. percben), Fábián (a 92. percben).