A Merkantil Bank Liga ötödik fordulójában újra döntetlent játszott csapatunk, ezúttal az Aqvital FC Csákvárral. A két vezetőedző, Waltner Róbert és Visinka Ede így értékelte a látottakat:

 

Waltner Róbert, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője: – Az első félidőben nem játszottunk jól, de rosszul sem, ennek ellenére megszereztük a vezetést. Egy edző nem kívánhat jobbat annál, hogy a csapata kicsivel több mint fél óra után két góllal vezessen, de ami az után történt az meg kell fejteni. Heti szinten keressük erre a megoldást. A játékosok edzésmunkája jó, egy rossz szavam nem lehet rájuk. Viszont az előző fordulóban is két góllal vezettünk, de vezettünk a Győr, a Kazincbarcika ellen, de mégsem nyertünk. Igaz nem is kaptunk ki, de mindegyik csapat ellen nyernünk kellett volna. Kettő-egynél több száz százalékos ziccerünk volt, melyekkel le kellett volna zárnunk a meccset, de újra beigazolódott az, hogy a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. Ez most is megtörtént, sőt a mérkőzés végén még fordíthatott is volna a Csákvár és sajnos megint volt egy kiállítás. Nagyon szomorú vagyok, de nem fogom feladni, keresni fogom a kiutat. Pár játékosnak el kell gondolkodni azon, hogy mennyivel is kell többet tenni egy-egy mérkőzésen a győzelemért.

 

Visinka Ede, az Aqvital FC Csákvár vezetőedzője: – A mérkőzés előtt a hazaiak valamivel jobb helyzetben voltak, mint mi, hiszen mégiscsak több pontot szereztek. A fiatal csapatomnak még nincs meg az az önbizalma, ami az előző szezon elején megvolt. Ebből ki kell lábalnunk. Úgy gondolom, hogy tetszetősen játszottunk, amivel elnyertük a kaposvári szurkolók szimpátiáját. Úgy gondolom, hogy igazságos döntetlen született a tavaly még élvonalban játszó ellenféllel szemben, amelyet jó játékosok alkotnak, jó edző irányít. Nagyszerű volt itt futballozni, remek volt a hangulat, úgyhogy csak gratulálni tudok a Kaposvárnak ahhoz, amit képvisel. A mérkőzés végén egy minimális hiányérzet maradt bennem, mert volt egy tizenegyes-gyanús helyzet, illetve emberelőnyben az átlagnál idegesebben futballoztunk. Talán a végén nyerhettünk volna, de azt is ki kell emelnem, hogy a második félidő elején a Kaposár akár el is dönthette volna a mérkőzést, de a kapusunk kétszer is nagyszerűen védett. Az összkép azt mondatja velem, hogy megérdemeltük a döntetlent. Ez egy jelzésértékű pont, hiszen a fiatalokban sok van, s az ilyen mérkőzéseken tudják megtapasztalni, hogy mi a futball sava-borsa.