Az Aqvital FC Csákvárt fogadta a Merkantil Bank Liga ötödik körében csapatunk. A sok helyzetet hozó mérkőzésen végül ismét egy pontot szerzett csapatunk.

 

Az első győzelem reményében lépett pályára csapatunk a szintén nyeretlen Csákvár ellen, még úgy is, hogy Hadaró Valentin és Szabó Alex sem játszhatott eltiltás miatt. A védelemben így Nagy Tamás és Nagy János kapott helyet. Utóbbi már jolly jokernek számít, hiszen ezúttal bal oldali védőként számított rá Waltner Róbert.

A mérkőzés első harminc percében kevésbé forogtak veszélyben a kapuk, de ezt követően megélénkült a találkozó, hiszen tíz percen belül három gól is született. A vezetést csapatunk szerezte meg miután Szabó Bálint remek átlövése talált utat a jobb alsó sarokba. Majd ismét fiatal játékosunk kért főszerepet, hiszen egy szép csellel játszotta volna tisztára magát az öt és feles jobb sarkánál, de buktatta őt Albert István. A jogos büntetőt Balázs Zsolt hidegvérrel váltotta gólra. A vendégek azonban nem roppantak meg, s egy szép támadást végén a mongol Ganbold Ganbayar révén még a szünet előtt szépítettek.

A második félidő elején akár egyenlíthetett volna a Csákvár, de Pogacsics Krisztián hatalmas bravúrt mutatott be Madarász Márk közeli fejesénél, míg a kipattanóval a labdaszedőt találta el a vendégek támadója, aki azonnal elnézést is kért a fiútól. Ezt követően bár csapatunk előtt adódtak nagyobb lehetőségek, de Markek Tamás Varjas Zoltán közeli fejesénél és Nagy János jobb alsóba tartó szabadrúgásánál is bravúrral védett, így nem tudott meglépni csapatunk. A vendégek azonban ezt kihasználták, hiszen Madarász Márk indult meg a kapunk felé, majd tíz méterről lőtt a hálóba.

A hajrában Ur László megkapta második sárga lapját, de tíz emberrel is megpróbált támadni csapatunk, akárcsak a Csákvár, így egy izgalmas végjáték alakult ki, de a sok helyzet ellenére újabb gól már nem született.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Aqvital FC Csákvár 2–2 (2–1)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 835 néző. V.: Derdák (Huszár, Ország).
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Nagy T., Nagy J. – Szakály A., Varjas Z. –Erdei, Szabó B., Andric (Földi, 59. p. (Godzajev-Telmán, 75. p.)) – Balázs Zs. Vezetőedző: Waltner Róbert.
Aqvital FC Csákvár: Markek – Mim, Vukasovic, Albert I., Koch (Magyar, 60. p.) – Mészáros (Posztobányi, 70. p.), Madarász – Kocsis B., Ganbayar (Vörös, 75. p.), Baracskai – Daru. Vezetőedző: Visinka Ede.
Gólszerzők: Szabó B. (30. p.), Balázs Zs. (37. p. – 11-esből), illetve Gabayar (40. p.), Madarász (70. p.).
Kiállítva: Ur (72. p.).
Sárga lap: Ur (55. p.), Szabó B. (79. p.), Vachtler (83. p.), illetve Kocsis B. (20. p.), Vukasovic (77. p.), Madarász M. (91. p.).

 

Kaposvári Rákóczi FC-Aqvital FC Csákvár
2020. augusztus 23.