Csapatunk a szlovén harmadosztályú Nafta Lendava otthonában játszotta újabb felkészülési mérkőzését, és 2-1-es félidei vezetés után 2-2-es döntetlent ért el. Mindkét gólunkat Jovánczai Zoltán szerezte. 

A csaknem harmincfokos melegben lejátszott találkozón a házigazdák szereztek vezetést, a Rákóczi még a szünet előtt fordított a rutinos Jovánczai Zoltán két találatával. A mieink a térfélcsere után is több nagy lehetőséget kialakítottak, gólt azonban már csak a lendvaiak szereztek#!# Borsi hiába védte ki a szlovének büntetőjét, az ismétlésből már a hálóba került a labda.
NK Nafta Lendava – Kaposvári Rákóczi FC 2-2 (1-2)
Rákóczi#!# Somodi – Vadas, Lakatos, Havas, Hadaró, Márton, Nagy K., Kollega, Zsivóczky, Házi B., Jovánczai. Csere#!# Gyenes, Borsi, Molnár S., Pintér A., Godzjajev, Kozics, Hujber, Müllerlei, Lőrincz. Vezetőedző#!# Házi László. 
Gólszerzők#!# Vinko (18., 66.), illetve Jovanczai (36., 41.)
Házi László#!# – Álmosan kezdtünk, az utazás és a nagy meleg kissé megnyomta  a társaságot, és a mérkőzés első részében egy beadás után gólt is kaptunk. A folytatásban magunkra találtunk, kimondottan tetszetősen játszottunk, és Jovánczai két góljával fordítottunk. A szünet után szinte mindenkinek igyekeztem lehetőséget adni. Kidolgoztunk három helyzetet, rúgtunk két kapufát,  összjátékban, pontosságban ezen a meccsen is léptünk előre. Mégsem lehetek teljesen elégedett, mert összehoztunk még egy gólt, így meg kellett elégednünk a döntetlennel. Az az igazság, hogy az elmúlt évadban nem tudtuk a védekezést éles helyzetekben gyakorolni, most viszont minden egyes hibánkat megbünteti aktuális ellenfelünk. Főleg ebben kell még fejlődünk az előttünk álló időszakban. 
Jövő szerdán ismét egy szlovén harmadosztályú együttes otthonában lépünk pályára, a bajnoki főpróbát pedig a Nagykanizsa elleni hazai találkozó jelenti majd.