Hasznos és tanulságos volt a Király Kupa. Így összegezte az első két felkészülési mérkőzés tapasztalatait a Rákóczi futballcsapatának új vezetőedzője, Márton Gábor. A zöld-fehérek három tréning után máris bizonyíthattak#!# kétszer is pályára léptek a szombathelyi tornán, ahol végül a negyedik helyet szerezték meg.

– Természetesen lehet és kell is következtetéseket levonni, és egyelőre pozitívak a tapasztalataim – mondta honlapunknak a vezetőedző. – Negyedikek lettünk, ami nem tükrözi hűen a mérkőzések képét. Mindenképpen hiányérzetem van abban a tekintetben, hogy nem rúgtunk gólt, viszont rendkívül jól állt hozzá a csapat és helyenként jól is játszottunk. A Puskás Akadémia elleni elődöntőben számtalan helyzetünk volt, a meccs egyes szakaszaiban a félpályát át sem lépte ellenfelünk, mégsem tudtunk nyerni. Egy azonban biztos#!# próbajátékosokkal és utánpótlás korú labdarúgókkal feltöltve a keretet, tisztább képet kaptunk arról, kire lehet éles helyzetben számítani, ki jöhet szóba az általam elképzelt csapatban játéktudásban és mentálisan. 
– Hogy áll a játékoskeret kialakítása?
– A hétvégén már szűkítettünk egyet rajta. A legelső edzésen alig voltunk, a másodikon már több mint húsz futballista jelent meg, és mindenkit megnéztünk. úgy döntöttünk, hogy akit érdemes tovább próbálgatni, az velünk marad a folytatásban is. Mi szeretjük a játékosokat alaposan megismerni, nem csak, mint labdarúgót, hanem mint embert is, méghozzá az általunk elképzelt szisztéma szerint. A tapasztalat azt mutatja, ez jó út, kiderül, mire számíthatunk, nem ér minket meglepetés. Vannak, akik szinte biztosan velünk fognak tartani, de még várunk embereket, mert abszolút erősítésre szorul a jelenlegi társaság az elmúlt félév külföldi dömpingje után. A régiek közül Thiam munkáját megköszöntük. Nekem a külföldiekkel kapcsolatban nagy elvárásaim vannak, és a tévés pénzek elosztása miatt nem is nagyon jöhetnek szóba az előttünk álló szezonban. Kissé késésben vagyunk, de megpróbálunk magyarokat igazolni, illetve az eddigi U21-es és U18-as együttesből is csatlakozik a kerethez néhány játékos, akik hosszabb távon hasznunkra lehetnek majd. Az a törekvésünk, hogy minél több helyi fiatal legyen a csapatban. Mindent megteszünk ezért, ami rajtunk múlik.
 
– Kialakult már a felkészülési mérkőzések programja?
– Én megörököltem egy menetrendet, lekötött mérkőzésekkel, ami nem volt túl szerencsés. Megkértem a vezetőket, hogy próbáljanak változtatni, de inkább kevesebb, mint több sikerrel jártunk. A már lekötött meccsek mellé emiatt még három-négy találkozót szeretnénk szervezni, de csak olyan csapatokban gondolkodunk ellenfélként, akik hajlandóak eljönni hozzánk. Én mindig is azt szerettem, hogy ha egy csapat a lehető legtöbb meccset játssza otthon a felkészülés során. Szerintem fontos, hogy a nézők lássák, hogyan fejlődünk, és érezzék magukénak a csapatot. Szerepeljünk minél többet itthon – én ezt az irányt képviselem. A szurkolókért van a csapat, nélkülük ez a játék nem ér semmit. Remélem, mellénk állnak a drukkerek, nagy szükség van rájuk. Lemaradásban vagyunk, még képlékeny a keret, de az adott lehetőségek között a lehető legtöbbet szeretnénk ebből kihozni.