Remek iramú, izgalmas mérkőzésen kapott ki csapatunk a listavezető Vasas FC ellen a Merkantil Bank Liga 33. fordulójában.

 

A sérültek és eltiltottak hiányában egyáltalán nem várta könnyű helyzetben az éllovas Vasas FC elleni bajnokit csapatunk. Ráadásul öt sárga lapos eltiltás miatt Várhidi Péter, csapatunk vezetőedzője sem lehetett ott a kispadon. Együttesünk problémái ráadásul korán tovább nőttek, hiszen a listavezető angyalföldiek már a tizenkettedik percben előnybe kerültek, miután Hinora Kristóf centerezését Feczesin Róbert lőtte a jobb alsóba. A gól után nemsokkal csapatunk próbált visszajönni a mérkőzésbe, egyre többször kerültek oda a Vasas kapuja elé labdarúgóink, de ekkor jött Hinora Kristóf bombagólja, amivel a vendégek már megnyugtató, kétgólos előnyre tettek szert. Csapatunk nem adta fel még ekkor sem, sőt fokozatosan kezdett egyre bátrabban futballozni.

A második félidő elején pedig akár egyenlíthetett volna. Bartos Julián előtt ugyanis két nagy helyzet is adódott. Előbb egy röviden hátratett labdára csapott le, eltolta Otigba Kenneth mellett, de a jobb alsóba tartó lövését Ivan Rados lábbal tolta szögletre. Egy perc múlva ismét a kapus nyerte kettejük csatáját. Ezúttal Vachtler Csaba passzára érkezett jól, majd estében lőtt a hálóőr kezébe. A Vasas kapusa sajnos nem elégedett meg ezzel a két bravúrra. A folytatásban Anton Bidzilya bal felsőbe tartó löketét is szögletre tolta, majd a sarokrúgás után Gál Mátyás közteli fejesét is. A szépítés sajnos csak későn, a 92. percben sikerült csapatunk számára. Ekkor Hadaró Valentin, egyből lőtt a bal alsó sarokba egy kipattanó után. Ha ez a találat egy húsz perccel korábban születik, amire megvoltak a lehetőségek, az elkényelmesedő Vasast meglepetés érhette volna a cukorgyári gödörben.

 

Disztl László: – Az első félidővel nem vagyunk elégedettek. A Vasas fölényben játszott, mi pedig nem voltunk elég bátrak. Az ellenfél kihasználta a hibáinkat, így elég nagy előnybe került. A második félidőben már jobban játszottunk, az ellenfél térfelén tartottuk a labdát, a védekezésünk is feljavult. Az ellenfél kapusa több nagy bravúrt is bemutatott, ha előbb szerezzük meg a szépítő találatot, akkor azt gondolom, hogy egyenlítettünk volna. A második félidőben mutatott játék alapján bizakodóan nézhetünk a következő mérkőzések elé.

 

Schindler Szabolcs: – Ha egy mondattal kéne értékelnem, azt mondanám, egy könnyűnek tűnő mérkőzést nehezítettünk meg. Az összképet nézve, sok helyzetünk volt, jókor rúgtuk a gólokat. A második félidőben sajnos pontatlanabbak voltunk, de a lehetőségeink ugyanúgy megvoltak, ezeket azonban elhibáztuk. Elkényelmesedtünk, ezzel pedig felhoztuk az ellenfelek, amely kockáztatott és jól játszott. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, hiszen a Kaposvárt rengeteg élvonalat megjárt játékos alkotja, ezért ennek a győzelemnek is nagy értéke van.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Vasas FC 1–2 (0–2)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, zárt kapuk mögött. V.: Pillók (Király Zs., Ország P.).
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Dvorschák, Szabó A., Hadaró – Gál, Bidzilya (Nagy J., 69. p.) – Szederkényi (Balog A., a szünetben), Farkas B., Bartos (Andric, 74. p.) – Balázs Zs. Másodedző: Disztl László.
Vasas FC: Rados – Viczián, Otigba, Litauszki – Szivacski, Hidi M. (Köböl, 70. p.), Szatmári (Vernes, 79. p.), Hinora (Kovács M., 70. p.), Silye (Kalmár, 81. p.) – Radó, Feczesin (Balajti, 70. p.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.
Gólszerzők: Hadaró (92. p.), illetve Feczesin (12. p.), Hinora (32. p.).
Sárga lap: Bartos (13. p.), Dvorschák (20. p.), Farkas B. (59. p.), illetve Otigba (16. p.), Balajti (73. p.).

 

Kaposvári Rákóczi FC–Vasas FC
2021. április 18.