Putnokon, a Kazincbarcika ellen játszotta a szezon első idegenbeli bajnokiját együttesünk. A Merkantil Bank Liga második körében hiába szerzett kétgólos előnyt csapatunk, nem született meg az első győzelem.

Már a mérkőzés negyedik percében megvolt csapatunk első gólszerzési lehetősége, de Godzsejev-Telmán Rabil Ogli a kapu mellé lőtt egy baloldali beadást követően. A folytatásban a barcikaiak előtt adódtak kisebb helyzetek, azonban Szabó Lukas és Gábor Lukács lövése sem jelentett nagy veszélyt Slakta Balázs kapujára. Az első félidő derekán Hadaró Valentin lépett ki a bal oldalon, majd remek labdát adott az érkező Rajczi Péternek, aki közelről a kapuba passzolt. Négy perccel később megduplázta előnyét csapatunk. A kazincbarcikai kapusról kipattanó labdát Belicky Gergő lőtte a hálóba. Nem sokon múlt, hogy tovább növelje előnyét együttesük, azonban Gozsajev-Telmán Rabil Ogli átlövése a felső kapufát találta telibe, majd Rajczi Péter átadásáról maradt le kevéssel Beliczky Gergő. A játékrész hosszabbítására is maradtak izgalmak: Toma György tekert kevéssel fölé, majd Kiss Balázs beadását követően Fótyik Dominik felejt kevéssel fölé.

A második félidő elején Fótyik Dominik szabadrúgásai jelentettek veszélyt. Az elsőnél még a kapufa mentett, a második azonban a jobb sarokban kötött ki, így szépített a Kazincbarcika. A folytatásban mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, de újabb gól már csak a hajrában esett. Ur László buktatta a tizenhatoson belül Gábor Lukácsot, a megítélt büntetőt Fótyik Dominik értékesítette. A hátralévő percekben is felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de egyik csapat sem tudta a maga javára fordítani a mérkőzést.
Kazincbarcika–Kaposvári Rákóczi FC 2–2 (0–2)
Putnok, Várady Béla Sportközpont, 300 néző. V.: Berényi (Szécsényi I., Kovács G.).
Kazincbarcika: Somodi – Oltean (Lukács R., 51. p.), Heil, Belényesi Cs., Fótyik – Kovács O. (Krausz, 86. p.), Kiss B. – Gábor, Toma, Szabó L. (Mikló, 51. p.) – Olasz D. Vezetőedző: Koleszár György.
Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Vachtler (Nagy J., 61. p.), Ur, Hegedűs D., Hadaró – Godzsajev-Telmán, Szakály A. – Csernák (Horváth F., 72. p.), Beliczky, Bíró – Rajczi (Kollega K., 83. p.). Vezetőedző: Waltner Róbert.
Gólszerzők: Fótyik (56., 81. p. – a másodikat 11-esből), illetve Rajczi (24. p.), Beliczky (28. p.).
Sárga lap: Heil (75. p.), illetve Godzsajev (18. p.), Ur (80. p.).