U21-es válogatottunk az idei év első nemzetközi felkészülési mérkőzését játszotta szerdán délután a máltaiak ellen. Róth Antal együttese hamar hátrányba került, de végül magabiztosan győzte le a házigazdákat. Első hivatalos válogatottbeli mérkőzését játszotta Jánvári Gábor, aki végig pályán volt. Balázs Benjámin ezúttal csereként jutott szóhoz, a 63. percben állt be.

Róth Antal a Gulácsi Péter (Megyeri Balázs, 45.) – Litauszki Róbert (Fodor Ferenc, 88.), Fiola Attila, Kálnoki-Kis Dávid, Jánvári Gábor – Simon Ádám, Iszlai Bence (Nagy Patrik, 45.) – Bódi Ádám (Balázs Benjamin, 63.), Kovács István (Lázár Bence, 76.), Gosztonyi András (Beliczky Gergő, 15.) – Futács Márkó (Tischler Patrik, 45.) összeállításban szerepeltette együttesét, a pályára kifutó csapatot egy 15 fős magyar szurkolói csoport köszöntötte a lelátóról.
 
A maroknyi szurkolótábor buzdítása ellenére a találkozó nem úgy kezdődött, ahogyan azt elterveztük, a máltaiak a 2. percben egy óriási védelmi hibát kihasználva megszerezték a vezetést#!# egy bal oldali beadás után Yessous Camilleri maradt teljesen üresen, és a jobb alsó sarokba továbbította a labdát. A 15. percben Gosztonyi András megsérült, nem tudta folytatni a játékot, Beliczky Gergő állt be a helyére (a Videoton középpályása az első diagnózis szerint kisebb combsérülést szenvedett). A máltaiak nem álltak be védekezni, jól járatták a középpályán a labdát, míg a magyar válogatottat láthatóan zavarta a rendkívül szeles időjárás, ebben a periódusban pontatlanul, sok hibával játszott.
 
A mieink a 20. perc környékén kezdtek magukra találni, és a félidő második felére jókora mezőnyfölényre tettek szert. A nagyobb labdabirtoklás gólokban is megmutatkozott, a 28. percben Bódi Ádám indította Simon Ádámot a jobbszélen, ő kapásból középre adott, a kapu előtt érkező Futács Márkó pedig előbb mellel levette a labdát, majd 12 méterről, okosan a jobb alsó sarokba gurított. A 36. percben egy újabb látványos jobb oldali akció végén megszületett a második magyar gól is, Bódi centerezett az alapvonal közeléből, Kovács István a 16-oson belül átvette, majd Futácshoz passzolta a labdát, a csatár pedig 6 méterről a léc alá vágta azt.
 
A második félidőben is mi irányítottuk a játékot, elsősorban Beliczky Gergő és Tischler Patrik elfutásai jelentettek veszélyt a máltai kapura. A hazaiak ekkor már visszaálltak a saját térfelükre, a csereként beállt Megyeri Balázsnak jóformán semmi dolga nem akadt 45 perc alatt. A 79. percben Tischler találta magát egy az egyben a hazai kapussal, aki azonban nagy bravúrral hárított. A meccs utolsó találata a 85. percben született#!# Tischler tört be a 16-oson belülre, önzetlenül Lázár Bencéhez továbbított, aki ügyesen visszarúgta a labdát a vetődő kapus helyére, beállítva az 1-3-as végeredményt.

– Sokkoló volt a korán kapott gól, de ahogy levetkőzték idegességüket a játékosok, feljavultunk és dominálni kezdtük a játékot – értékelt a lefújás után Róth Antal. – Még szünet előtt sikerült két gólt szereznünk, majd a fordítás után, a második félidőben is folyamatos kontroll alatt tartottuk a játékot, és a végén biztossá is tudtuk tenni az előnyt. Ismerve a máltai csapat közelmúltban elért eredményeit, például, hogy a svédek csak egy góllal nyertek ellenük az Eb-selejtezőn, értékesnek tartom a mai győzelmünket.