Nincs irigylésre méltó helyzetben a Rákóczi futballcsapata#!# a sérülésektől sújtott kaposvári együttes a bajnok Videoton otthonában játssza az NB I első tavaszi mérkőzését. A fiúk bíznak a jó szereplésben, az egykori kaposvári gólvágó, Nikolic Nemanja pedig ezúttal saját együttese sikeréért küzd majd a gyepen.

A kaposváriak szombaton mutatkoznak be az NB I-ben, és az első ellenfél a bajnok Videoton lesz, idegenben. Az őszi szezonban nagy meglepetésre 2-0-ra nyertek a zöld-fehérek, a két gólt az a Milan Peric szerezte, aki a télen éppen a fehérváriakhoz igazolt. A Rákóczi a két, egyaránt 1-0-ra elvesztett kupameccs után kezdte meg a felkészülést a szezon első bajnoki találkozójára. A munkát jó néhány sérülés nehezítette, a hét második felében azonban néhány játékosnak sokat javult az állapota, és voltak, akik edzésre jelentkeztek. Bank és Bőle viszont továbbra sem dolgozhat együtt a többiekkel. A Sisa Tibor vezette szakmai stáb a mérkőzés előtti utolsó edzést követően jelölte ki a szombati kezdőcsapat tagjait.

Érdekesség, hogy a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia elkérte az U19-es csapat tavaszi bemutatkozó rangadójára Addot. Az első csapat vezetői számára is fontos az utánpótlás, így a játékos pályára is léphet a szombaton 9 órakor kezdődő, Kozármisleny elleni összecsapáson. 
A fehérvári együttesben több egykori kaposvári labdarúgó szerepel. A gólkirály Nikolic Nemanja továbbra is szorít a Rákóczinak, de a hétvégén a Vidi sikeréért tesz meg mindent a pályán. 
– Mindig jó hazajönni, soha nem titkoltam, hogy Kaposvár a második otthonom – mondta honlapunknak a támadó. – Sok barátom él itt, gyakran járok ide, jó emlékeim vannak erről a városról. A jelenlegi csapatom a harmadik helyen áll a tabellán; úgy érzem, jól összeálltunk a szezon végére, és egy jó felkészüléssel remek eredményt érhetünk el a folytatásban. A célunk az, hogy az összes meccset megnyerjük, így a szezon vége felé már talán lehet majd számolgatni, hogy hányadik helyre érhetünk oda. A sorsunk nem csak a mi kezünkben van, de szeretnénk megszerezni a bajnoki címet. 
A Videoton – Rákóczi találkozó szombaton 15 órakor kezdődik, a kapos.hu és a sonline.hu internetes portál online közvetítésben számol be a fejleményekről.