A sereghajtó BSS Monor ellen lépett pályára csapatunk a Merkantil Bank Liga NB II. 26. játéknapján. Az első félidőben már két góllal is vezetett a pályaválasztó Monor, de együttesünk nem adta fel, s végül tíz emberrel is pontot tudott szerezni.

Nem úgy kezdődött a dabasi kirándulás együttesünk számára, mint ahogy arra számítani lehetett. A kiesés ellen küzdő hazaiak bátran támadtak, s ennek már az első negyed órát követően meglett az eredménye: Palincsár Martin közeli lövésével megszerezték a vezetést. A pályaválasztó monoriak pár perccel később ráadásul megduplázták előnyüket egy büntetőnek köszönhetően. Szerencsére még a szünet előtt jött csapatunk válasza: egy nagy bedobás után Beliczky Gergő gurított a jobb alsóba. A szünet előtt azonban újabb csapás érte csapatunkat: Hegedűs Dávid begyűjtötte a második sárgáját is, így a második félidőben már csak tíz emberrel rohamoztunk.
A második játékrészben kifizetődött, hogy nem adta fel csapatunk. Átvettük a mérkőzés irányítását, majd egy szöglet után Ádám Martin révén egyenlített csapatunk. A folytatásban már a győzelemért támadhatott együttesünk, de hiába tettek meg mindent a sikerért Vachtler Csabáék csak egy ponttal távozhattunk Dabasról. Az viszont csapatunkat dicséri, hogy kétgólos hátrányból, tíz emberrel sem adta fel a mérkőzést.

Waltner Róbert: A csapat mentalitásának köszönhetően tudtunk pontot szerezni. Az első félidőben sajnos nem volt jó a hozzáállásunk, amihez még párosult egy rendkívül rossz játékvezetés. Kaptunk egy olyan tizenegyest, ami nem volt az, nekünk pedig sem az első, sem pedig a második félidő végén nem adtak meg egy-egy száz százalékos büntetőt. Ez döntően befolyásolt a mérkőzést, de ez nem mentség az első játékrészben mutatott hozzáállásra. A másodikban tíz emberrel is sikerült kiegyenlítenünk, ez mindenképp pozitívum. A folytatásban ki kell javítani a hibákat.

Horváth Dávid: A bajnokság szempontjából nem lehetünk elégedettek az egy ponttal. Mivel a feljutásra esélyes csapat ellen játszottunk, örülhetnénk is a döntetlennek, mégis csalódottságot érzünk.

BSS Monor–Kaposvári Rákóczi FC 2–2 (2–1)
Dabasi Sporttelep, 100 néző. V.: Nazsa (Csatári, Berényi).
BSS Monor: Bozsó – Bori, Fülöp N., Asztalos, Farkas N. – Lázár Zs., Szuhodovszki – Palincsár – Szabó D. (Hamar Á., 76. p.), Tóth B., Pintér D. (Karacs, 87. p.). Vezetőedző: Horváth Dávid.
Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Vachtler, Ur, Szabó A., Hadaró (Fodor M., 75. p.) – Szakály A., Hegedűs D. – Zsiga E., Beliczky, Tömösvári (Bíró D., 54. p.) – Ádám M. Vezetőedző: Waltner Róbert.
Gólszerzők: Palincsár (19. p.), Asztalos (25. p. – 11-esből), illetve Beliczky (43. p.), Ádám M. (61. p.).
Kiállítva: Hegedűs D. (44. p.).
Sárga lap: Fülöp N. (58. p.), illetve Rajczi P. (45. p. – a kispadról), Vachtler (62. p.), Ádám M. (92. p.), Bíró D. (92. p.).