A tabella utolsó helyén álló BSS Monor ellen lép pályára csapatuk a Merkantil Bank Liga NB II. 26. játéknapján. A vasárnap 14 óra 30 perckor kezdődő találkozót, mint arról korábban beszámoltunk, a Dabasi Sporttelepen rendezik.

Az utolsó fogadja a harmadikat. Mondhatnánk, hogy országos kettes, de a kiélezett másodosztályban egyik csapat sem mehet biztosra. Annak ellenére sem, hogy a monoriak tíz mérkőzés óta nyeretlenek, s tíz pontra vannak a bent maradást érő 17. pozíciótól, hiszen a tabella első feléhez tartozó Békéscsaba és Csákvár ellen is pontot szereztek.

– Nem volt még könnyű meccsünk ebben a szezonban, ez sem lesz az – mondta Waltner Róbert, csapatunk vezetőedzője. – Minden pontért keményen meg kell küzdenünk, de úgy gondolom, hogy ez a mérkőzés rajtunk fog múlni. Ha ugyanazzal a hozzáállással lépünk pályára, mint a ZTE ellen, akkor könnyebb, de ha beleesünk abba a hibába, hogy lenézzük az utolsót, akkor nehezebb lesz a találkozó.

Együttesünk ősszel 3–2-es magabiztos sikert aratott, amit az eredmény nem tükröz hűen.
– Az őszi mérkőzésen több gólszerzési lehetősége is volt a Monornak, de a fordulópontokból mi jöttünk ki jobban – emlékezett vissza a Monor elleni győzelemre Waltner Róbert. – Ők kihagyták a helyzeteiket, mi pedig 2–1 után tudtunk egy újabb gólt szerezni. Az NB II-ben annyira kiegyenlített a mezőny, hogy senki ellen sem mehetünk biztosra. Ezt bizonyítja, hogy a Békéscsaba jó csapat, jelenleg a negyedik helyen áll és döntetlent játszott a Monorral. Bízom benne, hogy sikerül megszereznünk a három pontot, de ez csak úgy valósulhat meg, hogy ha a hozzáállásunk olyan lesz, mint a ZTE ellen.
Csapatunk jelenleg a harmadik helyen áll, de csak a kevesebb győzelem miatt szorul hátrébb a szintén 50 pontot gyűjtő Gyirmót-ZTE duó mögé.

– Oda-vissza vertük a Zetét, a Gyirmótot pedig idegenben győztük le, ez mindenképp bíztató – tette hozzá Waltner Róbert. – Az első két helyezett ellen háromszor tudtunk nyerni. Nem dőlhetünk hátra, a ZTE elleni siker már a múlté, ha most nem nyerünk, akkor semmit nem ér a rangadón szerzett három pont.