Nem szerzett pontot Debrecenben a Rákóczi. A labdarúgó NB I. 12. fordulójának nyitómérkőzésén a szünetben még 1-1 volt az állás, a találkozó utolsó részében azonban Czvitkovics Péter két nagy lövése eldöntötte a három pont sorsát.

A Rákóczi az egy pont reményében érkezett a bajnoki címvédő otthonába, és nem véletlenül voltak derülátók a somogyiak#!# a csapat a Loki előtt állt két hellyel a tabellán a kezdés előtt… 
Ahogy arra számítani lehetett, a találkozó elején a házigazda igyekezett magához ragadni a kezdeményezést. Nem kellett sokáig várni az első nagy helyzetre sem#!# Bódi 15 méteres lövését védte szépen Kovács kapus. Szép kaposvári akció bontakozott ki a 8. percben#!# Kulcsár passzát akár gólra is válthatta volna Oláh, de egy hazai védő szerelni tudott.
A Kaposvár sikeresen átvészelte az első tíz perc hazai nyomását, és a fiúk láthatóan meg is nyugodtak egy kicsit.
a 15. percben#!# Czvitkovics 22 méteres bombáját védte Kovács a jobb felső sarok elől, majd a Rákóczi két szöglettel jelezte, hogy nem mondott le a támadásokról sem. A 21. percben megint Czvitkovics lőtt, ezúttal 25 méterről, szerencsére jócskán mellé.
A 24. percben Jawad passzolt Pericnek, aki közelről, éles szögből lőtt, a hazai kapus szögletre mentett. A 28. percben, kaposvári kontra végén Oláh lőtt 18 méterről, a hajdúságiak litván kapusa védett. Egy perccel később Szakály szabadrúgása után a sorfalról pattant ki a labda.
A 36. percben, Fodor bal oldali beadása után Bódi maradt üresen, és az első lövést ugyan még védte Kovács kapus, de a második lövés már utat talált a somogyi kapuba. 1-0.
A gól után lendületben maradt a Loki#!# előbb Yannick, majd Czvitkovics lövését fogta Kovács kapus. A 43. percben Szakály fejese után szintén Kovács zsákmánya lett a labda.
Még ugyanebben a percben, kellemes meglepetésre egyenlített a Rákóczi!
Kovács lepattanó kirúgása mindenkit megtévesztett, végül Oláh Lóránt került ziccerbe, aki bátran lőtt, és a hazai kapuba vágódott a labda… 1-1. 
A második félidő elején a mezőnyben pattogott a labda, aztán jöttek a helyzetek, és sajnos a hajdúsági gólok is. A 60. percben, gyors hazai támadás végén a csereként beállt Dombi került ziccerbe, de hat méterről fölé lőtt. A 62. percben villant a Rákóczi. Oláh tette be balról a labdát, de mielőtt Peric fejelhetett volna, a hazai kapus lelopta előle a labdát.
A 71. percben újra vezetést szerzett a Debrecen. Czvitkovics végezte el a szabadrúgást a jobb oldalról, éles szögből, és a nagy erővel meglőtt labdát Kovács a saját kapujába ütötte 2-1.
Négy perccel később megint Czvitkovics következett és el is dőlt a meccs sorsa. A középpályás 26 méteres lövése után a jobb alsó sarokba vágódott a labda. 3–1
A 83. percben Oláh lőtt 17 méterről fölé. A bajnok egy Czvitkoviccsal feltétlenül jobb volt ezen a délutánon.
DVSC-TEVA – Kaposvári Rákóczi 3-1 (1-1)
Debrecen, 3500 néző. V.#!# Szabó Zs.
Debrecen#!# Malinauskas – Nagy Z., Mijadinovszki, Simac, Fodor M. – Szakály P., Varga J., Bódi (Dombi, 56.), Czvitkovics – Coulibaly (Szilágyi, 67.), Yannick (Kiss Z., 76.). Vezetőedző#!# Herczeg András
Rákóczi FC#!# Kovács Z. – Okuka, Grúz, Zsók, Kovácsevics – Hegedűs, Pedro – Peric, Kulcsár (Godslove, 78.), Jawad (Balázs B., 69.) – Oláh. Vezetőedző. Sisa Tibor
Gólszerzők#!# Bódi (36.), Czvitkovics (71., 75.), illetve Oláh (43.)
Sárga lap#!# Simac (31.), illetve Kulcsár (38.), Grúz (70.), Pedro (77.)