Hiába küzdött és dolgozott ki számos ígéretes helyzetet együttesünk a MOL Fehérvár FC II. ellen az NB III. Nyugati csoportjának 32. fordulójában, a vendégek örülhettek a lefújáskor.

 

A kilencedik helyről várta csapatunk a tizenkettedik helyezett MOL Fehérvár FC második csapata elleni összecsapást, melyen már leülhetett a kispadra Zvara Dávid, aki éppen a székesfehérváriak ellen szenvedett keresztszalag-szakadást. Gál Mátyásra viszont ezúttal sem számíthatott szakmai stábunk. A találkozó remek iramban kezdődött, csapatunk igen jól kezdett, amit Kálmán Szilárd lövése is jelzett, amely kevéssel kerülte csak el a bal felsőt. A vendégek első helyzete viszont gólt eredményezett, már a nyolcadik percben, amikor is Kovács Krisztián visszagurítása után Géresi Krisztián közelről lőtt a léc alá. A folytatásban csapatunk irányította a mérkőzést, s jöttek is helyzetek, igaz Pogacsics Krisztiánnak be kellett mutatnia egy bravúrt Evandro közeli, jobb alsóba tartó lövésénél. A másik kapuban Dala Martin brillírozott, előbb a felső lécre tolta Kálmán Szilárd éles szögből kapura tekert szabadrúgását, majd szögletre ütötte középpályásunk újabb veszélyes pontrúgását. Ezt követően pedig Stefan Vladul közeli, bal felsőbe igyekvő fejesénél mentett hatalmasat. Amikor pedig már ő is verve volt, akkor Vágó Gábor sietett a segítségére, aki becsúszva mentett a gólvonalról Pintér Norbert pöckölése után. Míg a szünet előtt egy jogosnak tűnő, kezezésért járó büntetőnél maradt néma a játékvezető sípja, így elmaradt csapatunk egyenlítése az első félidőben.

A fordulást követően egy újabb gyors góllal megduplázta a vezetését az ellenfél, amely egy nagy hibát használt ki. Mayer Milán ugyanis rossza helyeb adta el a labdát, amivel indította Sergej Vintonjit, aki Lakatos Gergőn túljutva, a tehetetlen Pogacsics Krisztián mellett, nyolc méterről lőtt a jobb alsó sarokba. Csapatunk lendülete viszont nem hagyott alább, de a remek napot kifogó Dala Martin továbbra sem hagyta, hogy labdarúgóink megzörgessék a hálót. A kapus egy órányi játékot követően egy szöglet után Kondor Kristóf fejesnél védett nagyot, s ezzel sem elégedett meg, a kipattanóból Mayer Milán tüzelt, de a hálóőr a bal kapufa mellé tartó labdát is kiütötte.

A hajrába lépve újabb ziccer maradt ki: ezúttal Böndi Ádám beadására érkezett Kondor Kristóf, aki nyolc méterről belsőzött kapura, Dala Martin viszont újabb bravúrral hívta fel magára a figyelmet. A székesfehérváriak ráadásul egy kontra után végleg eldöntötték a mérkőzést, hiszen Dénes Csanád középre tekerését Sergej Vintonji fejelte a bal alsóba. Csapatunkat a küzdőszellemért dicséret illeti, de a helyzetkihasználásért már nem. Utóbbin javítani kell a jövőben.

 

Nagy Tamás: – Jól kezdtük a mérkőzést, majd nyolc perc után gólpasszt adtunk az ellenfélnek, nulla-egy. Ezt követően naggyá tettük az ellenfél kapusát, a gólvonalról mentettek. Úgy gondolom, hogy jól szórakozhattak a nézők ezen a játékon. Félidőben elmondtam a srácoknak, hogy ez a meccs csak azon múlik, hogy több energiával, vagányabb felfogásban futballozunk a második félidőben, a játékfelfogáson nem változtatva. Erre öt perc után újra gólpasszt adtunk az ellenfélnek. Az NB I.-es játékosokkal telerakott Fehérvár ellen egy fél szezonra való helyzetet alakítottunk ki, nyomás alatt tartottuk őket, de két gólt ajándékozunk nekik. A csapat nem ezt érdemelte volna. Ha valaki csak az eredményt látja, csak legyint. Nyáron a nulláról indultunk, de mára egy erős középcsapat lettünk, de a hibák még benne vannak a játékban.

 

Szalai Tamás: – Jól kezdtük a mérkőzést, korán gólt szereztünk, majd utána három-négy nagyszerű támadást is vezettünk, melyek után ismét megvoltak a lehetőségeink. Tizenöt-húsz perc elteltével átvette az irányítást a Kaposvár, több helyzetük volt, sok pontrúgást alakítottak ki a kapunk környékén. Ennél jobban kell koncentrálnunk a jövőben. Futballból is keveset mutattunk, a labdakihozatalokba sokat hibáztunk, ami egyáltalán nem volt eddig jellemző a csapatra, hiszen sokat gyakoroljuk. Kapusunk remekül védett ezen a mérkőzésen, melyet a második gól után egy harmadikkal le is tudtunk zárni a szervezett Kaposvár ellen. A srácok férfiasan küzdöttek.

 

Kaposvári Rákóczi FC–MOL Fehérvár FC II. 0–3 (0–1)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 250 néző. V.: Molnár Réka (Szabó D., Kovács T.).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Borbély Á., Lakatos G., Harsányi, Böndi – Kálmán Sz. (Heil, a 72. percben), Mayer M., Grabarics (Kondor, a 24. percben) – Ekker (Szederkényi, a 72. percben), Vladul (Bíró, az 53. percben), Pintér N. Vezetőedző: Nagy Tamás.

MOL Fehérvár FC II.: Dala M. – Fodor P. (Horváth G., a 82. percben), Papp M., Vágó, Berekali – Szendrei (Dékei, a 82. percben) – Menyhárt (Singh, a 72. percben), Kovács I., Géresi (Rónaszéki, a 72. percben), Evandro (Dénes Cs., a 42. percben) – Vintonji. Vezetőedző: Szalai Tamás.

Gólszerzők: Géresi (a 8. percben), Vintonji (a 46. és a 80. percben).

Sárga lap: Grabarics (a 23. percben), illetve Vintonji (a 90. percben).