Az OTP Bank Liga NB I. 21. játéknapján a Budapest Honvéd FC együttese látogatott a cukorgyári gödörbe. A találkozón bár sok helyzetet alakított ki csapatunk, de számunkra nem jött össze a gól, míg a vendégeknek igen, akik Davide Lanzafame villanásával elvitték a három pontot.

 

Mindkét csapat már az ötödik tétmérkőzését vívta ebben a hónapban, de nem lehetett érezni a fáradtságot a lábakban, hiszen jó iramban kezdődött az összecsapás, melyen gyorsan hátrányba kerültük. Davide Lanzafame egy egyéni villanás után tizennégy méterről, középről lőtt a kapu jobb oldalába. A félidő derekától átvette a találkozó irányítását együttesünk, több ígéretes támadás bontokozott ki, főként a bal szélen, de Tomas Tujvelnek nem kellett bravúrt bemutatnia. Pogacsics Krisztiánnak viszont igen, miután a játékrész utolsó percében Amadou Moutari erős löketét ütötte ki.

A második játékrész eleje kiegyenlített játékot hozott, majd újra csapatunk vette kezébe az irányítást. Az utolsó fél órába lépve Nagy Richárd szögletét Balázs Zsolt csúsztatta meg a röviden, Ádám Martin jól érkezett, de közelről fölé lőtt. A hajrában minden rejtett erőtartalékot mozgósított csapatunk, de hiába áttunk közel a gólhoz, az valahogy ne akart megszületni. A hajrában ugyanis Tomas Tujvel előbb a jól érkező Nagy Richárd elől ütötte el a labdát, majd a ráadás perceiben Nagy Krisztián kapáslövését fogta, így főszerepet játszott a kispesti győzelemben.

Csapatunk hősiesen küzdött, de hiába tett meg mindent a pontszerzésért, ez ezúttal is elmaradt.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Budapest Honvéd FC 0–1 (0–1)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 1310 néző. V.: Andó-Szabó (Szalai B., Szécsényi I.)
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Tarasovs, Fodor M. – Nagy J. (Nagy K., 78. p.), Szakály A. – Nagy R., Balázs Zs. (Trebotic, 74. p.), Csiki – Ádám M. Vezetőedző: Disztl László.
Budapest Honvéd FC: Tujvel – Kálnoki-Kis, Kamber, Lovric – Ikenne-King (Uzoma, 79. p.), Gazdag (Nagy G., 78. p.), Hidi, Kesztyűs, Aliji – Moutari (Ugrai, 83. p.), Lanzafame. Vezetőedző: Giuseppe Sannino.
Gólszerző: Lanzafame (6. p.).
Sárga lap: Szakály A. (23. p.), Tarasovs (76. p.), illetve Kamber (25. p.), Kesztyűs (75. p.).

 

Kaposvári Rákóczi FC–Budapest Honvéd FC
2020. február 15.