A MOL Fehérvár FC stadionjában kezdi el az OTP Bank Liga NB I. utolsó körét együttesünk. A szombaton 17 órakor kezdődő összecsapást a székesfehérváriak a második, míg a csapatunk a tizenkettedik helyről várja.

 

Az OTP Bank Liga NB I. következő három játéknapján, azaz a 23-25. fordulóban a tabella első három helyezettjével néz majd farkasszemet csapatunk. Sorrendben a második MOL Fehérvár FC, majd a harmadik Mezőkövesd Zsóry FC, míg végül az éllovas Ferencvárosi TC vár együttesünkre. Ez a sorozat semmiképp sem nevezhető könnyűnek, de ebben a szezonban amúgy sem volt ilyen jellegű összecsapása együttesünknek. A szezonban eddig még nem szereztünk pontot a Fehérvár ellen, de bármikor születhet meglepetés az NB I-ben.

– Az, hogy kétszer kikaptunk a Fehérvártól nem volt meglepetés, tíz emberből tíz ezt a papírforma eredményt mondta volna – mondta Waltner Róbert, csapatunk edzője. – Ennek ellenére mind a két alkalommal jó meccset játszottunk. Itthon kettő-nullára maradtunk alul, úgy, hogy több mint hatvan percet játszottunk emberhátrányban. Bízom benne, hogy ezúttal sikerül meglepetést okozni, hiszen próbálok pozitívan gondolkodni. Vegyük például azt, hogy a Bajnok Ligájában a kevésbé esélyes Lyon megverte a Juventust. Tudom, hogy ritka, amikor borul a papírforma, de nem lehetetlen. Az biztos, hogy mindent bele fogunk adni. A játékosoktól azt kérem, hogy bátran futballozzanak, ne legyenek kishitűek és mutassák meg, hogy ők is jók és vegyék fel a harcot a válogatott fehérvári labdarúgókkal. 

A szurkolóink a vereségek ellenére is kitartanak a csapat mellett, hiszen az Újpest elleni mérkőzés után is megtapsolták játékosainkat, s bízunk benne, hogy a folytatásra is kitart a lelkesedésük.

– A szurkolóinkra egy rossz szavunk nem lehet, hiszen az egész szezon során sok pozitívumot kapunk tőlük, köszönjük a kitartásukat – mondta a szurkolókról Waltner Róbert. – Szeretnénk nekik meghálálni azt, hogy mellettünk állnak, nem rajtuk múlik az, hogy nem tudunk győzni. Próbálunk mindent megtenni a sikerért, de vannak olyan esetek, amikor már nem tud jobban futballozni a csapat, vagy nem tudnak még többet futni a játékosok, mégis kikapunk egy góllal. Egyelőre győzelmekkel nem tudjuk meghálálni a szurkolást, csak azzal, hogy mindent megteszünk a pályán, de ez eddig nem sok ponttal párosult. Ez minket is megvisel, de nem fogjuk feladni. Nem tudom előre, hogy mit hoz a jövő, mi lesz a hátralévő tizenegy mérkőzésen, de nagyon bízok benne, hogy lesznek győzelmek, hiszen próbálok pozitívan gondolkodni. Bárhogy alakuljon, az a fontos, hogy a játékosok mentalitása rendben legyen, tegyenek meg mindent a győzelemért. 

A legutóbbi bajnoki találkozónkon két ifjú tehetség is megmutatta tudását. Borbély Ákos kezdőként játszotta végig a találkozót, s kis híján gólt is lőtt, de a kapufa megóvta az újpestieket. Pintér Ádám egy félidőnyi lehetőséget kapott és lendületet vitt a csapat játékába.

– Csak a játékosok edzésmunkáján múlik, hogy mennyi lehetőséghez jutnak majd – nyilatkozta a fiatalokról Waltner Róbert. – Ádám tehetséges, ezt már bizonyította az edzéseket, ezért is kapta meg a lehetőséget az Újpest ellen. Ákost régóta ismerem, anno az U19-es csapatban is szerepet kapott nálam. Tudatosan építettük fel a felnőtt labdarúgásra. Már az edzőmeccseken és a kupamérkőzésen mutatott játéka és hozzáállása alapján kiérdemelte, hogy kezdőként kapjon szerepet az NB I-ben.