A MOL Fehérvár FC otthonában szólították pályára csapatunkat az OTP Bank Liga NB I. 23. fordulójában. Az élvonal harmadik körének nyitómérkőzésén háromgólos vereséget szenvedett együttesünk.

 

Együttesünk az utolsó, míg a székesfehérváriak a második helyről várták a találkozót, így előzetesen nem csapatunk felé billent a mérleg nyelve. Ezt a fölényét az első pillanattól éreztette a hazai gárda, amely már a második percben megszerezte a vezetést, miután Kovács István tört be a tizenhatoson belülre, levitte az alapvonalig a labdát, majd laposan passzolt középre, ahol Bamgbuye Funsho passzolt fél méterről a kapuba. A folytatásban sorra jötte a hazai helyzetek, de mégis egy öngóllal tudta növelni előnyét a hazai csapat. Ivan Petryak húzott el a bal szélen, erősen adott középre, ahol a menteni igyekvő Nagy Tamás becsúszó lábáról került a hálóba a labda. A szünet előtt a korábban csapatunkban is futballozó Nikolic Nemanja növelte háromra a hazai gárda előnyét, miután Ivan Petryak hozta kihagyhatatlan helyzetbe a válogatott támadót.

A második félidőt ott folytatták a fehérváriak, ahol az elsőt abbahagyták, azaz sorra dolgozták ki a helyzeteket, de a nagyobbnál-nagyobb ziccereket hagytak ki. Csapatunk ebben a félidőben már bátrabban feltolta a védekezését futballozott, főleg Pintér Ádám beállását követően. A fiatal labdarúgó előtt adódott együttesünk első helyzete, miután Szakály Attila tette ki neki a jobb szélre a labdát, majd egy csel után kevéssel lőtt a bal kapufa mellé. A hajráig kellett várni a következő lehetőségre, mely csapatunk előtt adódott. Ebben is fontos szerepe volt Pintér Ádámnak, hiszen ő harcolt ki egy szabadrúgást a Videoton kapujától 17 méterre. A labda mögé Nagy János állt oda, aki nagy erővel vette célba a jobb felsőt, de Kovácsik Ádám védeni tudott. Együttesünk a mérkőzés második félidejében bár egészen jól játszott, s nagyot küzdött a becsületgólért, de ez nem jött össze. A szurkolók a lefújás után így is megtapsolták a labdarúgóinkat, akik továbbra is harcolnak a pontokért.

 

MOL Fehérvár FC–Kaposvári Rákóczi FC 3–0 (3–0)
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 2311 néző. V.: Farkas Á. (Kóbor P., Szalai D.).
MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Hangya, Musliu, Vinícius (Juhász R., a szünetben), Stopira – Houri, Pátkai – Funso (Nego, 73. p.), Kovács I. (Hodzic, 61. p.), Petryak – Nikolic N. Vezetőedző: Juan Carillo.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Nagy T., Tarasovs (Ur, 68. p.), Fodor M. – Szakály A., Nagy J. – Nagy R., Balázs Zs. (Pintér Á., 57. p.), Csiki (Borbély Á., a szünetben) – Ádám M. Vezetőedző: Disztl László.
Gólszerzők: Funsho (2. p.), Nagy T. (21. p. – öngól), Nikolic (44. p.).
Sárga lap: Nikolic N. (44. p.), illetve Balázs Zs. (1. p.), Tarasovs (31. p.), Szakály A. (39. p.), Nagy R. (74. p.).

MOL Fehérvár FC - Kaposvári Rákóczi FC
fotók: Tóth Gabriella, Mol Fehérvár FC