Tisztelt szurkolóink! A hazánkban is fokozódó koronavírus-járvány miatt 2020. november negyedikétől újabb szigorító intézkedéseket vezet be Magyarország Kormánya – jelentette be Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke szerda este. 

 

Az egyik, klubunkat és a labdarúgást is érintő döntés, hogy a rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban és színházakban csak minden harmadik széken lehet majd ülni, és kötelező a maszkhasználat. A hatóságok minden rendezvényt ellenőrizni fognak, ha kell, pénzbírságot szabnak ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, azonnal bezárják. 

Az éjféltől hatályba lépő rendelet már a szerdán 18.00 órakor kezdődő Kaposvári Rákóczi FC–FC Ajka Merkantil Bank Liga mérkőzésre is érvényes. A Rákóczi-stadionban ezért lezárásra kerül az álló szektor! Szurkolóink így csak az ülőhelyekkel ellátott szektorokban foglalhatnak helyet, de a rendeletnek megfelelően kizárólag minden harmadik széken!

A bérlettel rendelkező szurkolóinkat is megkérjük, hogy tartsák be a jogszabályt, még akkor is, ha így nem a megszokott helyükről tudják nézni a mérkőzésket. 

Kérjük, hogy mindenki tartsa be a kormányrendeletet, mivel a szurkolók tömeges fegyelmezetlensége miatt a hatóságok a klubokat is megbüntethetik, súlyos esetben pedig akár a mérkőzések félbeszakítását is kezdeményezhetik.

Kérünk mindenkit, hogy tartsa be az előírásokat! Megértésüket köszönjük!