Csapatunk a pályán veszi fel a harcot, szurkolóinkat pedig arra kérjük, hogy a lelátón vegyék fel a maszkot, s így vegyék fel a harcot a koronavírus elleni meccsen!

 

A hatályos kormányrendelet értelmében a szabadtéri rendezvényeken, így a sportrendezvényeken is kötelező orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje. Ez alól csak a hatodik életévét be nem töltött kiskorúak, a sportolók, az edzők, a mérkőzésvezető, a versenybíró és ezek segítői képeznek kivételt.

A szabályt sajnos nem tartja be mindenki. A rendőrség emiatt ezentúl szigorúbban fog ügyelni erre. A vonatkozó szabályok értelmében azt a személyt, aki a maszkot a sportrendezvény szervezőjének felszólítására sem viseli, a sportrendezvény szervezője köteles a látogatásból kizárni, és gondoskodni arról, hogy e személy a sportrendezvény helyszínét elhagyja.

Azokat, akiket a biztonsági szolgálat eltávolít a stadionból, átadják a rendőrségnek. Amennyiben tettük a rendelkezésre álló képfelvételek alapján bizonyítható, védelmi intézkedések megszegése miatt eljárást indítanak ellenük.

A szurkolók tömeges fegyelmezetlensége miatt a hatóságok a klubokat is megbüntethetik, súlyos esetben pedig akár a mérkőzések félbeszakítását is kezdeményezhetik.

Kérünk mindenkit, hogy tartsa be az előírásokat – ellenkező esetben nem fog tudni bejutni a mérkőzésre! Megértésüket köszönjük!