Minden idők legdrágább szombathelyi játékosa, a 20 éves Kulcsár Kornél május 12-én ellenfélként jön majd vissza a somogyi megyeszékhelyre – írja a sonline.hu.

Kulcsár Kornél– Mikor költözött Szombathelyre?
– Hétfőn, s még aznap át is estem egy két és fél órán át tartó átfogó tüzetes orvosi vizsgálaton – mondta a 20 éves Kulcsár Kornél, aki a Kaposvári Rákóczi FC színeiben kettő híján félszáz NB I-es meccsen szerepelt.
– Milyen eredménnyel?
– Akárcsak a Haladás Sopron Bank másik új szerzeményénél, a Videotontól kölcsönbe érkezett Nagy Dánielnél, szerencsére nálam is rendben találtak mindent. Hétfőn egyébként csak ketten voltunk; a többiek az alapozás kezdetekor voltak hivatalosak az orvoshoz.
– A Rákócziban a 10-es mez volt Kulcsár Kornélé.
– Szombathelyen is marad a 10-es.
– Gondolta volna, hogy Ön minden idők legdrágább Hali-játékosa? Hetven ezer eurót, azaz több mint 20 millió forintot fizetett a Haladás a Rákóczinak Kulcsár Kornélért. A korábbi csúcstartó Nagy Gábor volt, akit úgy vásároltak vissza az MTK-tól.
– Hétfő óta tudom. Az elnök úr mondta, amikor aláírtam a négy és fél évre szóló szerződésemet.
– Korábban ismert valakit az új csapattársai közül?
– Nem voltak teljesen ismeretlenek számomra, hiszen ellenfélként többször is találkoztunk. Mursits Rolanddal pedig együtt szerepeltem az U19-es válogatottban.
– Hatalmas lehetőséget kapott.
– Tudom, s élni is szeretnék vele. Mindenképpen írja le, hogy nem szeretnék csalódást okozni.
– Vagyis kevesebb éjszakázás?
– A legfontosabb – s minden erőmmel ezen leszek –, hogy minél több időt tölthessek a pályán, s természetesen minél jobb teljesítményt nyújtsak. Nem a diszkók miatt jöttem a vasi megyeszékhelyre. Ha majd jönnek az eredmények, természetes, hogy azt megünnepeljük, de csakis a csapattal együtt. Amúgy is a Halinak van az egyik legnagyobb és legvérmesebb szurkolótábora. Élmény lesz minden egyes meccs.
– A somogyi megyeszékhelyen amolyan vagány srácként volt elkönyvelve.
– Így lesz ez Szombathelyen is. A vagányságra ugyanis szükség van a pályán és az mellett is.
– A legtöbb kaposvári szurkoló esküszik rá, hogy a 2010 őszén játszott Rákóczi–Lombard FC Pápa meccs jelentette élete (eddigi) csúcspontját. A Pápa vezetett 2–0-ra, az utolsó nyolc percben azonban fordítottak a kaposvári zöld-fehérek. Egy gólt rúgott – ez volt az eddigi egyetlen találata az NB I-ben –, a másik két Rákóczi-gólt pedig előkészítette.
– Van egy másik igencsak emlékezetes mérkőzésem is. Az ősszel 2–1-re legyőztük a bajnoki címvédő Videotont, s mindkét gólpasszt én adtam.
– A tavaszi folytatásban, egészen pontosan május 12-én a Haladás jön Kaposvárra.
– Ne is mondja… Az biztos, hogy teljesen más meccs lesz, mint a több. Mint ahogy az is, hogy kettőzött erővel készülök erre a fellépésre, s ott dolgozik majd bennem a bizonyítási vágy.

Fenyő Gábor