Továbbra is szorgalmasan készül a tavaszi szezonra a Kaposvári Rákóczi NB I-es futballcsapata. A zöld-fehérek kedden lejátszották első előkészületi mérkőzésüket, szombaton pedig ismét pályára lépnek.

A Paks II. elleni találkozó 1-0-s somogyi sikerrel ért véget, és Sisa Tibor vezetőedző úgy fogalmazott a lefújás után, hogy sok munka vár még a társaságra. A szakmai stáb továbbra is napi két-három tréninget vezényel, a fiúk füvön, műfüvön és konditeremben is edzenek. Azok a labdarúgók, akiknek az ízületei nehezebben viselik a műfüves pálya sajátságait, egy-egy edzés kihagyására kényszerültek, de komolyabb sérülés vagy betegség szerencsére továbbra sem hátráltatja a munkát.
Az edzőmérkőzéseken a szakvezetés arra is kiváncsi, hogy egy-egy játékos több poszton is bevethető-e, vagyis több taktikai variációt is kipróbálnak. Szombaton délután, a szlovén élvonalban szereplő Lendva elleni idegenbeli találkozón már nemcsak támadás, hanem védekezési elemek gyakorlása is nagyobb hangsúlyt kap majd. A csapat tagjai jól tudják, egyetlen esélyük van a jó tavaszi szereplésre, a korábbinál több és jobb munka.
Friss hír a Rákóczival kapcsolatban, hogy Balázs Benjámin és Jánvári Gábor meghívót kapott az U21-es válogatott edzőtáborába, így vasárnaptól keddig a telki központ vendégszeretetét élvezik majd.