A Balmazújváros ellen szerezte meg nyolcadik sikerét csapatunk a Merkantil Bank Liga NB II. 16. fordulójában. Együttesünk Nagy Krisztián góljával tartotta otthon a három pontot.

Jobban kezdte a mérkőzést csapatunk: a találkozó elején Nagy Richárd lövése már jelezte, hogy a három pont megszerzése a cél. A folytatásban lényegesen többet birtokolta a labdát együttesünk, s több helyzetet is kialakított. A legnagyobb ezek közül Hadaró Valentin előtt adódott, aki Beliczky Gergőtől kapott remek átadást, lövése azonban elkerülte a kaput.
A szünetben kettőt is cserélt Waltner Róbert, csapatunk vezetőedzője, sajnos Hadaró Valentint kényszerűségből kellett lehoznia a pályáról. A második játékrészben sem változott a mérkőzés képe, együttesünk továbbra is támadásban maradt, egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után a vezetést is megszerezte: Nagy Richárd volt részen, aki pontosan ívelt Nagy Krisztián elé, aki kapásból lőtt a jobb felsőbe. A vezető gól után nyílttá vált a találkozó, Pogacsics Krisztiánnak három nagy védést is be kellett mutatni a pontszerzéshez, míg a másik oldalon Nagy Richárd emelése után nőtt majdnem kettőre csapatunk előnye, de a kapufa megmentette a vendégeket.
A mérkőzés összképét tekintve együttesünk megérdemelt sikert aratott, egy igen küzdelmes mérkőzésen.

Waltner Róbert: Csapatmunka volt, csupa nagybetűvel. Ezt is kértem a fiúktól, hiszen az előző fordulóban volt egy kisiklásunk, bár tizenöt veretlen mérkőzés után belefér egy ilyen. Ezúttal viszont a csapat megmutatta az igaz arcát. Ki kell emelnem Pogacsics Krisztián teljesítményt, két óriási bravúrt mutatott be, az ő teljesítménye is kellett a győzelemhez. Jó meccs volt, egy nehéz ellenfél ellen. Tíz emberrel védekeztek, így félidőben belenyúltam a mérkőzésbe, de sajnos Hadaró Valentint is le kellett hozni a pályáról, mivel rosszul lett Köszönöm a szurkolótáborunknak a segítséget, sokat jelent a buzdításuk, ők is hozzájárultak a sikerhez.

Bekő Balázs: Elégedett vagyok a csapat játékával. Egy jó meccset játszottunk, amelyen két földöntúli kapusbravúr akadályozott meg minket abban, hogy pontot tudjunk szerezni.

Kaposvári Rákóczi FC–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1–0 (0–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 500 néző. V.: Pintér Cs. (Huszár B., Király Zs.).
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Fodor M., Hadaró (Nagy J., a szünetben) – Szakály A., Nagy K. (Andorka, 84. p.) – Nagy R., Beliczky, Bíró D. – Tömösvári (Horváth F., a szünetben). Vezetőedző: Waltner Róbert.
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Verpecz – Ternován, Jagodics, Papucsek, Bora, Farkas N. – Kamarás (Kóródi, 53. p.), Szabó B., Patvaros, Erdei – Biró Á. (Szalai A., 64. p.). Vezetőedző: Bekő Balázs.
Gólszerző: Nagy K. (69. p.).
Sárga lap: Hadaró (16. p.), Ur (51. p.), Szakály A. (74. p.), Nagy R. (90. p.), illetve Biró Á. (36. p.), Jagodics (58. p.).

Kaposvári Rákóczi FC–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő
2018. november 7.