Újabb hazai bajnoki vár együttesünkre, hiszen a Merkantil Bank Liga NB II. 16. fordulójában a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő csapatát fogadjuk. A szerdán 19 órakor kezdődő mérkőzést Pintér Csaba vezeti majd, míg segítő Huszár Balázs és Király Zsolt lesznek.

Az előző fordulóban csapatunk elszenvedte első idegenbeli vereségét, amivel megszakadt a második forduló óta tartó veretlenségi szériája. A kesergésre azonban nincs sok idő, hiszen szerdán 19 órától már újabb bajnoki találkozó vár labdarúgóinkra. Az ellenfél az előző szezonban még az első osztályban küzdő Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttese lesz, amely jelenleg a tabella 13. helyén áll. A balmazújvárosiak kerete szinte teljesen kicserélődött az NB I-ből való kiesés után, többek között távozott a csapattól Zsiga Ervin és Pogacsics Krisztián is, akik jelenleg együttesünket erősítik. Igaz, előbbi labdarúgó eltiltása miatt még ezen a mérkőzésen sem léphet pályára. Emellett nem olyan rég edzőváltáson is átesett a csapat, hiszen Horváth Ferenc elfogadta az élvonalban szereplő Szombathelyi Haladás vezetőedzői posztját. Helyét Bekő Balázs vette át a kispadon, akivel vasárnap a Nyíregyháza Spartacus ellen szerezte meg első győzelmét a Balmazújváros.
– Feltérképeztünk az ellenfelet, egy jó csapat, amely az előző évben még az NB I.-ben szerepelt – fogalmazott Waltner Róbert, csapatunk vezetőedzője. – Az utolsó fordulóban nyertek, látszott rajtuk, hogy igen szervezetten futballoznak. Bekő Balázs egy jó edző, több éves első- és másodosztályú tapasztalattal. Nehéz mérkőzésre számítok, de bízom benne, hogy hazai pályán megszerezzük a három pontot.
Együttesünket ismét egy nehéz és megterhelő sorozatban van, hiszen vasárnap-szerda ritmusban lép pályára.
– Nem egyszerű ez a terhelés a játékosok számára, de ezzel minden csapatnak meg kell küzdenie – tette hozzá Waltner Róbert. – Nekünk annyival nehezebb dolgunk van, hogy a kezdőcsapatból négy játékos is hiányzik. Ez az előző meccsen is így volt. Akkor sajnos kikaptunk, de a vereségből is tanulnia kell a játékosoknak. Elmondtam nekik, hogy mik voltak a problémák, melyeken változtatniuk kell, hogy újra sikeresek legyünk.