A Siófok elleni fájdalmas hazai vereség után idegenben kellene pontokat szereznie a Rákóczi futballcsapatának. A kiesés elől menekülő kaposváriak szombaton Pakson, egy héttel később pedig Győrben lépnek pályára. A szombati összecsapásról a fiúk mindenképpen szeretnének kellemes élményekkel hazatérni.

Hiába szerzett négy gólt, meg kellett elégednie a döntetlennel a Rákóczi futballcsapatának a Paks elleni, augusztusi hazai bajnokin. Az OTP Bank Liga 7. fordulójának zöld-fehér rangadóján a somogyiak 2-0-ra, majd 4-2-re is vezettek a tolnaiak ellen, de a nagyot küzdő vemdégek végül ponttal távozhattak.
Hét hónap elteltével a Paks a 8., a Rákóczi pedig a 14. helyen áll a tabellán, és a kaposváriak dolgát alaposan megnehezíthetik, hogy a múlt héten fájó vereséget szenvedtek a Siófoktól. 
– Hétfőn átbeszéltük a dolgokat a Trénerrel – mondta honlapunknak az utánpótlás válogatott Balázs Benjámin. – Az első félidő elég gyatrán sikerült, a második félidővel viszont valamilyen szinten elégedettek lehettünk, hiszen voltak szép akciók, kidolgozott helyzetek, de sajnos nem sikerült elég szereznünk. A héten hétfőn, kedden volt két edzésünk, aztán egy taktikai megbeszélés következett a programban. 
A kaposváriak önbizalmát növelheti, hogy a tavalyi évadban többször is sikerült felülmúlniuk a Paksi FC-t. 
– Valóban, tavaly megvertük őket a kupában, és a bajnokin is sikerült nyernünk 3-2-re – folytatta Balázs Benjámin. – Most ők sincsenek jó passzban, bízom benne, hogy egy pontot szerzünk, de még jobb lenne, ha hárommal gazdagodnánk. 
A paksiak hullámzóan teljesítenek ebben a szezonban, de hazai pályán nem akarnak téveszteni. A Paks-Kaposvár mérkőzésen, eltiltása után, újra elfoglalhatja a helyét a somogyi együttesben Balázs Benjámin és Jánvári Gábor. Öt sárga lap miatt ezúttal Okuka hiányzik majd a pályáról.

A találkozó szombaton 17 órakor kezdődik, a mérkőzésről online közvetítésben számol be a kapos.hu és a sonline.hu internetes portál.