Siófoki örömmámor, kaposvári bosszúság és bánat. Így ért véget a labdarúgó NB I somogyi rangadója. Az előzetesen esélyesebbnek tartott Rákóczi már az első félidőben olyan hátrányba került, amit nem tudott ledolgozni. A két együttes tovább harcol a bentmaradásért. 

– A félidőben azt mondtam#!# aki nem hisz abban, hogy 3-3 lesz, vagy 4-3, az ne merjen kimenni a pályára. Megvolt a lehetőség rá, a korábban sokat szidott döntetlen is benne volt a játékban, de nem lett az. Több mint fájdalmas ez a vereség – fogalmazott a lefújás után a Rákóczi vezetőedzője, Sisa Tibor. 
– Mérkőzés közben két játékosunk is megsérült, ami befolyásolta a második félidei játékunkat. Mindenki azt mondta, hogy ez hatpontos mérkőzés lesz, úgy lett hat pontos, hogy az ősszel már elvettünk három pontot a Kaposvártól Siófokon, és ha ezt a mai hármat hozzáadjuk, valóban hat pont a vége… Teljes mértékben elégedett vagyok ezzel – hallhattuk a Siófok szakmai igazgatójától, Horváth Károlytól.   
A vendégek első gólját Nyári Tibor szerezte. A játékos azt mondja#!# a második félidőben inkább a Rákóczi akarata érvényesült a pályán. 
– Bevallom őszintén, én sem értetem, miért húztuk ennyire magunkra a Kaposvárt. Talán több labdát kellett volna megtartani, és jobban járatni, hogy ne legyen náluk mindig. A csapat összességében jól teljesített, így sikerült elhozni a három pontot a megyei rangadón – mondta Nyári Tibor, aki korábban a Győr játékosaként játszott már a Rákóczi stadionban, somogyi rangadóból viszont ez volt neki az első. 
A kaposváriak fiatal reménysége, Horváth Tamás szintén testközelből élhette át, milyen egy Kaposvár-Siófok derbi.
– Két ellentétes félidőt vívtunk, az első félidő gyenge teljesítményének okait nem tudjuk, de tény, hogy nagyon rosszul játszottunk. A szünetben feltüzelt minket a tréner, és ezután megpróbáltunk gólra törően játszani. Nem a szép játék volt a lényeg, hanem az egyenlítés. Sajnos, csak két gólig jutottunk. Örülök, hogy pályára léphettem, de az lett volna a fontos, hogy nyerjünk – nyilatkozta Horváth Tamás.
A zöld-fehérek 20 ponttal a 14. helyen állnak, és a folytatásban két idegenbeli összecsapás vár rájuk, előbb Pakson, majd Győrben. A szombati hazai fiaskó után immár kettőzött erővel kell küzdeni a bentmaradásért.