A Vasas FC együttesét fogadja csapatunk a Rákóczi-stadionban szerdán 19 órakor, a Merkantil Bank Liga NB II. 27 játéknapján.

A Vasas egy kiütéses sikerrel, együttesünk pedig egy döntetlennel a háta mögött várja a szerda esti bajnoki mérkőzést. Szanyó Károly tanítványai öt góllal terhelték meg a Nyíregyháza hálóját, így bízzunk benne, hogy kilőtték magukat a fővárosiak a Spari ellen. Csapatunk az előző körben bebizonyította, hogy van mentális ereje, hiszen kétgólos hátrányból, tíz emberrel, idegenben mentett pontot a Monor ellen. Ősszel a Vasas elleni is hasonló volt a forgatókönyv, hiszen a fővárosiak Balajti Ádám és Rokszin Ádám találatával kétgólos előnyben várhatták a második félidőt, melyben Nagy Krisztián és Szakály Attila góljainak köszönhetően mentett pontot csapatunk Vasas ellen, amely tíz emberrel fejezte be a találkozót. Az ilyen mérkőzések pedig azt bizonyítják, hogy van tartása a csapatnak, s erre pedig lehet alapozni a folytatásban.

– Sajnálom a Monor elleni mérkőzést, ugyanis nyerhettünk volna, ha a játékvezető befújja nekünk a két száz százalékos büntetőt – mondta Waltner Róbert, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – A Vasas ellen próbáljuk folytatni a jó sorozatunkat. Igaz, hogy van három eltiltott és ugyancsak három sérült játékosunk, így nem tudunk a legerősebb összeállításban pályára lépni, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy nyerjünk hazai környezetben. Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a Vasas az előző szezonban még az élvonalban játszott és most is erős a keretük. Az őszi szezonban az utolsó négy fordulót megnyerték. Kielemeztem három meccsüket. Igaz, hogy vereséget szenvedtek a Békéscsabától és a Siófoktól, de domináltak ezeken a találkozókon. A Nyíregyháza ellen magabiztosan nyertek, jó támadófocit játszottak.

A fővárosi piros-kékek a feljutást tűzték ki célul a bajnokság előtt, azonban jelenleg a hetedik helyről vágnak neki a kaposvári túrának. Csapatunk a monoriak elleni iksszel sem csúszott le a dobogóról, de két ponttal ellépett a Gyirmót-ZTE duó. Bár a Vasast és a Kaposvárt egy tucat pont választja el egymástól, de a két klub múltja miatt nyugodt szívvel nevezhetjük rangadónak az összecsapást. Az elmúlt években a két csapat eddig harmincegy mérkőzést vívott egymással. Együttesünk számára minden bizonnyal az első a legemlékezetesebb, melyet 1975. augusztus 30-án, 22.000 néző előtt Burcsa Győző duplájával nyert meg, hiszen ekkor jutott fel előszőr az NB I.-be, s mindjárt győzelemmel mutatkozott be. Az NB II.-ben a 2014/2015-ös bajnoki évadban találkozott legutóbb egymással a két együttes. Akkor a kaposvári mérkőzésen 3–1-re nyert csapatunk.