A Vasas ellen lépett pályára csapatunk a Merkantil Bank Liga NB II. 27., hétközi fordulójában. Együttesünk több mint egy órát játszhatott emberelőnyben, de egyik fél sem tudott a kapuba találni a jó iramú, változatos mérkőzésen.

A mérkőzés előtt bár 12 pont választotta el a két csapatot egymástól, de a klubok élvonalbeli múltja miatt igazi rangadó várt a játékosokra. A fővárosiak kezdték jobban a mérkőzést, de nem jelentettek nagy veszélyt a Vasas játékosok lövései Slakta Balázs kapujára. Csapatunkból Tömösvári Bálint próbálkozott elsőként, de fejesét fogta Bősz Levente. A Vasas kapusának ezt követően még egy dolga akadt: egy hosszú indításra kifutva buktatta Rajczi Pétert, amiért a játékvezető azonnal felmutatta számára a piros lapot. Ezt követően azonnal jött a hazai helyzet: Szabó Alex fejelt fölé egy szöglet után. Bár tíz emberrel játszott a Vasas, de Slakta Balázsnak kell bemutatni a játékrész bravúrját Balajti Ádám lövésénél. A másik kapu előtt egy Tömösvári-Rajczi összjáték után utóbbi ziccerben kevéssel maradt le a labdáról.
A második félidőre megélénkült a mérkőzés, mindkét kapu felváltva forgott veszélyben. Beliczky Gergő távoli löketét piszkálta ki a bal kapufa mellől Bese Balázs, majd Tömösvári Bálint közeli próbálkozásánál is bravúrt mutatott be a kapus. Hiába játszottunk fölényben egy eladott labda utáni kontrából Balajti Ádám találta el a kapufát. Csernák Martin pályára lépése lendületet vitt a támadójátékunkba. A játékos előbb kevéssel fejelt mellé, majd nagyszerűen indította Rajczi Péter, aki nagy helyzetben hibázott. A hajrában a kapuja elé szorítottuk a Vasast, de nem tudtuk megzörgetni az ellenfél hálóját.

Waltner Róbert: Számtalan helyzetet alakítottunk ki, de még három méterről sem tudtunk a kapuba találni. Jó, hajtós és küzdelmes mérkőzés volt. Nem tudom elmarasztalni a játékosokat, mert az utolsó percig küzdöttek, hajtottak, de kellett volna egy kis szerencse a sikerhez. Elgondolkodtató, hogy ez előző meccsen elvettek tőlünk két pontot a játékvezetők, most pedig egy zalaegerszegi bíró vezette a meccsünket. Mi is szeretnénk harcban lenni a feljutásért, de így nehéz…

Szanyó Károly: Óriásit küzdött a csapatom, emberhátrányban is dolgoztunk ki helyzeteket, kapufát rúgtunk. Sőt az utolsó pillanatban eldönthettük volna a mérkőzést. Azt játszottuk, amit megbeszéltünk, a Kaposvárnak csak egy komoly lehetőség volt. Sikerült megölni az ellenfél támadásait.

Kaposvári Rákóczi FC–Vasas FC 0–0
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 650 néző. V.: Molnár A. (Kepe, Horváth Z.).
Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Vachtler, Ur, Szabó A., Fodor M. – Szakály A., Nagy K. (Hadaró, 77. p.) – Zsiga E. (Nagy J., 66.p.), Beliczky, Tömösvári (Csernák, 73. p.) – Rajczi. Vezetőedző: Waltner Róbert.
Vasas FC: Bősz – Murka (Bese B., 34. p.), Kelemen D., Tóth B., Lakatos Cs. – Borbély B., Hajdú Á. – Király B. (Szivacski, 66. p.), Szatmári L., Birtalan – Balajti (Bévárdi, 79. p.). Vezetőedző: Szanyó Károly.
Kiállítva: Bősz (31. p.).
Sárga lap: Nagy K. (53. p.), Csernák (74. p.), Hadaró (84. p.), illetve Birtalan (53. p.), Borbély B. (81. p.), Lakatos Cs. (84. p.).

Kaposvári Rákóczi FC–Vasas FC 0–0
2019. március 6.